Hirdetés

10 + 1 elképesztő interaktív YouTube videó



|

Egyre több interaktív film jelenik meg a világ legismertebb videómegosztóján. Minőségük hullámzó, ám javarészt mindegyik alkalmas arra, hogy néhány perc erejéig rendezőnek érezzük magunkat.

Hirdetés

A YouTube-ra feltöltött videók túlnyomó része semmire sem jó szemét, de időnként igazi gyöngyszemekre is bukkanhatunk, amelyek többnyire arról árulkodnak, hogy a pejoratív értelemben vett pihent agy és a kreativitás kéz a kézben járnak. Különösen ötletesek, és nem egy esetben kifejezetten szórakoztatóak az interaktív videók, amelyekbe nézőként is belenyúlhatunk, s befolyásolhatjuk a képernyőn látottak alakulását.

1., La Linea Interactive

Patrick Boivin „tollából" származik az olasz La Linea sorozat előtt tisztelgő alkotás. A rövid, alig néhány perces epizódok alakíthatóságára nem lehet panasz, hiszen alkalmanként három opció közül tudunk választani. Már csak az egyetlen vonalból álló ceruzarajzok és az aranyos szinkron miatt érdemes végigzongorázni az összes lehetséges kombinációt.



2., The YouTube Electric Guitar

Adam Ben Ezra megszokott kalapja nélkül egy látszólag teljesen monoton „zeneszámot" játszott fel gitárján, a trükk abban rejlik, hogy néhány pengetés után mindig szólamot vált. F-mollból G-dúrba, stb. Ennek következtében a csúszkán ide-oda kattintva szinte bármit le lehet játszani. Igaz, ehhez nem árt némi zenei előképzettség, vagy megfelelő hallás. A Boci, boci tarka például nem jelent megoldhatatlan feladatot.



3., The Treasure Hunt: A Chad, Matt & Rob Interactive Adventure!

Minden elemében profi interaktív mozi, irodai alkalmazottakkal a főszerepben, akik akaratukon kívül életük nagy kalandjába keverednek. Egyikük kalandot keresne, a másik kettő inkább a szoknyák után rohanna, bármit is terveztek azonban, közbejön egy rejtélyes térkép, egy még rejtélyesebb kincs, és néhány sötét alak, akiknek a kincsre fáj a foguk.



4., Ronald Has A Spider On His Head: An Interactive Mis-Adventure!

A megunhatatlan LEGO figurák meghódították már a videojátékok piacát is, Hollywood ötlettelenségét ismerve pedig csak idő kérdése, hogy ki és mikor lát neki az első egész estés mozifilm leforgatásának. Addig azonban a világhálón fellelhető barkácsvideók közül is szemezgethetünk. Ronald és rövid kalandja a pókkal azért emelkedik ki hasonszőrű társai közül, mert interaktív, mint összeállításunk többi darabja. Csakis rajtunk múlik, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel végül a pókot lapítjuk ki, Ronaldot, vagy mindkettőt.



5., Choose a Different Ending

A londoni Metropolitan Police oktatófilmje is beverekedte magát összeállításunkba, egyrészt annak köszönhetően, hogy része a világvárost sújtó késeléses bűntények elleni kampánynak, másrészt pedig igényességének. Egy átlagos színes bőrű tinédzser sorsáról határozhatunk oly módon, hogy mi döntjük el, ismerősei közül kivel találkozzon, kést vegyen-e magához vagy sem. Döntéseink pedig következményekkel járnak, esetenként meglehetősen súlyosakkal, pont úgy, ahogy a való életben.


6., YouTube Radio

Adam Ben Ezra, Guy Danan és Daniel Barack YouTube témájú YouTube játékot készített. Különböző műfajok közül választhatunk a klasszikustól a popzenén át egészen a rockig. Ínyencek még macskazenét is hallgathatnak, ha úgy hozza a kedvük. A képernyőn kattintgathatunk az egérrel a kézzel rajzolt rádió csatornáit jelképező gombokra, de a kurzorbillentyűket is bevonhatjuk a játékba. Jobbra-balra haladva a csatornák (zenei stílusok) változnak, a fel és a le billentyűket nyomogatva pedig a hangerőt lehet szabályozni.



7., Deliver Me to Hell

Az új-zélandi Hell Pizzas gyorsétterem lánc reklámja a soron következő interaktív mozi, amely helyenként korhatáros jeleneteket is tartalmaz, ezért megtekintése előtt nem árt kizavarni a szobából a csemetéket. A történet szerint élőhalottak özönlötték el a bárányairól és maori harcosairól ismert Közép-földe hasonmás Új-Zélandot. A kevés túlélők egyike munkahelyéről kitörve egészen a kikötőig verekszi el magát, ahol az egyik konténer tetején megpihen és pizzát rendel. A film során a pizzafutár izgalmakban bővelkedő útját követjük nyomon, s minden jelenet végén döntést kell hoznunk, merre menjen, segítsen-e egy másik emberen, székkel, vagy bowlinggolyóval vonuljon harcba, stb.



8., Howard Glitch

Az összeállítás egyik legérdekesebb darabja ez a point and click játék, amiben a játékos egy olyan űrkapszula utasát alakítja, kinek sorsa már nincs a saját kezében. A távvezérelt jármű felett kontrollt gyakorló pilótát elnyomta az álom, az alkalmatosság vesztébe száguld. Felmerül a kérdés, elfogadjuk, a kegyetlen valóságot, hogy nem tehetünk már semmit, vagy megpróbálunk küzdeni ellene oly módon, hogy megszökünk előle, és makacsul kitartunk, hogy ez nem lehet, ez nem történhet meg velünk, ez csak egy álom, amiből bármelyik pillanatban felébredhetünk.



9., Bboy vs Joker

Újabb Patrick Boivin alkotás, mégpedig zenekedvelőknek. Feltéve persze, hogy nem leszünk rosszul már a breakdance gondolatától is. Ezúttal Batman és Joker párharcának egy alternatív változatával kedveskedik nekünk. A két DC Comics karakter a legjobb táncosokat megszégyenítve válogatott mozdulatsorokat mutat be. A fejük felett megjelenő kódot kell csupán megjegyezni, hogy amikor választott karakterünkre kerül a sor, a megfelelő időben kattintsunk a piros gombra. Három alkalommal kell eltalálnunk a helyes kombinációt, ahhoz, hogy megnyerjük a játékot.



10., Who Wants to be a YouTubillionare?

A Legyen Ön is milliomos! interaktív változatát egy Dan Brown művésznéven futó fiatal srác vezeti, mégpedig sokkal szórakoztatóbb módon, mint azt annak idején Vágó Istvántól láthattuk. Ezúton is elnézést kérek Vágó úr rajongóitól.
Valós pénz helyett képzeletbeli dollárokért folyik a játék, a cél az egymilliárd. A kérdések szokás szerint egyre nehezebbek. Ha hibázunk, nem kell elölről kezdenünk a játékot, ráadásul igény szerint telefonos segítséget is igénybe vehetünk. Egyébiránt akár tudjuk a pontos választ, akár nem, a humoros jelenetek végett érdemes kérni a segítséget.



+1., The Hunter Shoots a Bear

Végezetül pedig következzék személyes kedvencem, a Tippex korrektor interaktív reklámfilmje, a botcsinálta vadász és a nála is szerencsétlenebb medve egymásra találásáról. A film egy pontján lehetőséget kapunk arra, hogy a videó címét átírjuk, s ezáltal számtalan lehetséges forgatókönyv szerint zárjuk le a történetet, már amennyiben persze úgy döntenénk, hogy nem luggatjuk ki a mackó irháját. Ártatlan igékkel kezdve egészen a végsőkig el lehet menni, a nevetés minden esetben garantált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.