Hirdetés

13 millió forint gyűlt össze a krumplisalátára



|

A poénként induló projektet egy emberként támogatta az internet népe.

Hirdetés

Zack Danger Brown nem kért sokat, mindössze 10 dollárra lett volna szüksége, hogy elkészítse élete első krumplisalátáját. Az amerikai fiatal nyilvánvalóan nem küzd likviditási problémákkal, mégis a világ legnagyobb közösségi finanszírozással foglalkozó oldalához, a Kickstarterhez fordult, hogy támogatókat keressen az elképesztően költséges projekthez. Olyan eszközök valósulhattak meg a Kickstarternek köszönhetően, mint az Ouya, az Oculus Rift vagy a Pebble.

Hirdetés

Ez volt az első ilyen témájú projekt, amelyet a nemzetközi sajtó néhány néhány óra alatt felkapott. Persze a támogatók azonnal özönlöttek, az öngerjesztő folyamat pedig egyre nagyobb méreteket öltött. Maga Brown sem tudott mit kezdeni a hirtelen jött hírnévvel, próbálta bővíteni a projektet, de nem tudott lépést tartani a támogatókkal. Néhány nappal később már több mint 10 000 dolláron állt a projekt, a néhány órával ezelőtti záráskor pedig 55,5 ezer dollárt mutatott az oldal.

13 millió forintból elég sok krumplisalátát lehet csinálni, az elkészítést és az azt követő vacsorát pedig élőben közvetítik majd, amelyre minden bizonnyal rengetegen mennek majd el. A krumplisaláta hullámait egyébként rengetegen próbálták meglovagolni, és bár néhány étel össze is szedte a szükséges, néhány dolláros limitet, a legtöbb inkább felháborodást váltott ki, így egy dollárt sem gyűjtöttek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.