Hirdetés

16 milliárd dollárért vásárolt a Facebook



|

A havi 450 millió aktív felhasználóval rendelkező WhatsAppra fájt Zuckerberg foga.

Hirdetés

A pénzben úszó nagyvállalatok ugyan gyakran erősítik akvizíciókkal a szolgáltatásaik körét, ám ettől függetlenül alapos megdöbbenést okozott tegnap délután Mark Zuckerberg bejelentése, miszerint pénzben és részvényben bő 16 milliárd dollárért megvette a havi 450 millió aktív felhasználóval rendelkező WhatsApp üzenetküldőt. Ezen túlmenően a chatszolgáltatás munkatársai a következő négy évben olyan 3 milliárd dollárt kapnak Facebook részvényekben.
 

Hirdetés


A jelenlegi tájékoztatás alapján a Facebook új szerzeménye a jövőben különálló leányvállalatként fog működni, továbbá belátható időn belül reklámokkal sem lesz felturbózva. A közösségi hálózat alapítójának állítása szerint a WhatsApp szimultán fog működni a jelenlegi csevegőszolgáltatásukkal, hiszen a két megoldást teljesen másra használják az ügyfelek: a Facebook Chatet egy megszokott csevegőnek, míg a WhatsAppot elsősorban az SMS utódjának tekintik a felhasználók.


(Forrás: The Verge | Fotó: TechCrunch)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.