Hirdetés

17 millióan utaztak nyáron az Airbnb-vel



|

5 év alatt 353-szoros növekedésnek örülhetett a szolgáltatás.

Hirdetés

Rohamtempóban hódítja meg a világot az Airbnb, amely csak idén nyáron 17 millió ember számára tette lehetővé a világban, hogy másoknál töltsék el a vendégéjszakáikat. 

Hirdetés

Mindez 5 év alatt 353-szoros növekedést jelent, ami fényévekre van a 2008-as indulástól. Az idei évben eddig a használók számát 30 millióra becslik, az indulás óta pedig 50 millióra. 

A vendégek több mint 57 000 város és 150 ország között utaztak, háztól kezdve kastélyokon át, egészen magánszigetekig. 

Az utazók 54 százaléka volt nő, az átlagéletkort pedig 35 évre becsülték a statisztikák alapján. 

Az idén nyáron utazók többsége nem hagyta el a saját kontinensét, így a legnépszerűbb a Párizs - Lisszabon, a New York - Catskills és Hudson-völgy, valamint a Szöul - Oszaka párosítások voltak. 

Az adatok azt mutatják, hogy a házaikat a legtöbbször a dolgozó középréteg emberei adják ki másoknak, évi átlag 66 napra, ezzel segítve a megélhetést. Mindez éves szinten átlagosan 14 százaléknyi pluszt, azaz 7350 dollárt hoz nekik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.