Hirdetés

32 millió Twitter-fiók adatait adják el



|

A Twitter biztos benne, hogy nem tőlük szivárogtak ki a jelszavak - malware lehet a háttérben.

Hirdetés

Szorgosak a hackerek, főleg a Tessa88 néven működő orosz illető, aki korábban azt állította, hogy 379 millió felhasználói fiók adatát birtokolja. 

Hirdetés

A szakértői becslések szerint valójában ennek csak a "töredékéről", valamivel több mint 32 millióról van szó. Ez a 10 százalékát jelenti körülbelül a Twitter havi aktív felhasználóinak. 

A Twitter azóta többször leszögezte, hogy biztosak benne: nem rajtuk keresztül kerültek ki a fiókadatok, szivárgás nem történt, a felhasználóknak pedig igyekeznek segíteni a fiókok védelmében. 

Tessa88 az adatbázisát 10 bitcoinért árulja, és állítólag köze van a LinkedIn és a Myspace meghackeléséhez is. 

A jelenlegi feltevések szerint a Twittertől valóban nem kerültek ki adatok. Az ügy hátterében egy malware állhat, ami megfertőzte a felhasználók gépeit, és a Chrome-ból, valamint a Firefoxból összegyűjtötte az oldalak jelszavait. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.