Hirdetés

45 000 Facebook-jelszót loptak



|

A tettes a Ramnit kártevő, amely tovább terjed.

Hirdetés

Egy, a Facebookot támadó kártevő sikerrel járt, és 45 000 felhasználói fiók jelszavát tulajdonította el. A Securlet véleménye szerint a meglehetősen sok felhasználónév és jelszó ellopása a brit és a francia felhasználókat érintette.

 

A Ramnit nevű malware már 2010. áprilisában felütötte a fejét, és egyes adatok szerint korábban már banki adatokhoz is hozzájutott. A kártevő a Windows futtatható fájljait, továbbá a DLL és a HTML fájlokat fertőzi meg, jegyezte meg a McAfee.

 

 

A Securlet úgy véli, hogy a Ramnit mögött álló támadók a lopott jelszavakat arra használják, hogy a felhasználói fiókokon keresztül az összes lehetséges ismerősnek kártékony linkeket küldjenek és osszanak meg, tovább terjesztve ezzel a malware-t. Érdekesség, hogy a Ramnit a forráskódja egy részét a Zeus botnettől kölcsönözte, és már számos pénzügyi intézetet károsított meg.

 

A BBC tudomása szerint a Facebook szakértői úgy nyilatkoztak; az információk nagyobbik része korábbi jellegű volt, de lépéseket tettek a felhasználók fiókjainak fokozott védelme érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.