Hirdetés

4K-s felbontás a YouTube-on



|

Bár kevés felhasználó rendelkezik a megfelelő erőforrásokkal, a YouTube-on már 4096 x 3072-es videók is nézhetőek.

Hirdetés

A VidCon 2010-es konferencián a YouTube hivatalosan is bejelentette, hogy már a 4K-s videókat is támogatja a videóportál. Ez azt jelenti, hogy mostantól a YouTube-on 4096 x 3072-es felbontású mozgóképeket is nézhetünk.

 

Némi negatívum, hogy 4K-s kamerához és 4K-s projektorhoz jelenleg nagyon kevesen férnek hozzá, ugyanis nem könnyű hozzájuk jutni, és kifizetni sem egyszerű ezeket a drága eszközöket. A fejlesztés mindenesetre pozitív és örömteli, a YouTube-on 360p-től egészen 4K-ig támogatottak a videók felbontásai.

 

A nézők részéről gyors szélessávú internetkapcsolatot követel a 4K-s mozgókép, továbbá az igazi élményhez egy megfelelően nagy felbontású monitorra is szükség lenne; ezek hiányában ugyanis nem élvezhető a hatalmas pixelhalmaz részletessége. Aki szeretné megtekinteni a YouTube-on szereplő első 4K-s videókat, azt ide kattintva megteheti; lejátszáskor az "Original" felbontást választva.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.