Hirdetés

5 elképesztően sikeres Kickstarter-projekt



|

Bemutatjuk azokat az elképzeléseket, amelyek a legtöbbet érték a közösségi finanszírozás világában.

Hirdetés

Mindössze néhány éve kezdődött a közösségi finanszírozás őrülete, amelynek keretében az emberek idegenektől kérnek pénzt arra, hogy az ötleteiket valódi eszközökké, szolgáltatásokká varázsolhassák. Az idők során rengeteg siker született, és itt nem csak arra gondolunk, hogy valaki egy kisebb vagyont keresett élete első krumplisalátájával. 

Hirdetés

A legsikeresebb termékek között ott van a Pebble, amely több millió dollárt gyűjtött a Kickstarteren, és gyakorlatilag az elsők között alapozta meg az okosóra fogalmát. Mára ebben a kategóriában ott versenyzik az Apple és a Google is. Szintén a Kickstarterről származik az Oculus Rift, de akadnak bevált 3D-s nyomtatók és mindenféle olyan kütyü, amire soha nem is gondoltunk volna korábban. Mi most összegyűjtöttük az öt legsikeresebbet. 

 

Coolest Cooler

A legkirályabb hűtő, vagyis a Coolest Cooler nevű okoshűtőláda rengeteg dolgot ötvözött. Többek között van beépített és újratölthető turmixgépe, Bluetooth-hangszórója, USB-s töltőcsatlakozója, és még sok más egyéb kiegészítője. Az első kiadás még csak el sem érte a kitűzött célját, másodjára azonban hatalmas siker lett. Mi több, a Kickstarter eddigi rekorderének számít a Coolest Cooler, ami több mint 62 000 támogatónak hála 13 millió dollárnál is több pénzt gyűjtött. 

 

Mindent tud

 

Pebble

A Pebble már 2012-ben elindította a manapság egyre kedveltebb okosórák előretörését. A közösségi finanszírozásnak hála több mint 10 millió dollárt gyűjtöttek a fejlesztői, ami két éven keresztül rekordnak számított. A Pebble-t a Pebble Steel követte, majd nagy riválisként robbant be a piacra az Android Wear platform és az Apple Watch. 

 

Az első fecskék egyike

 

Ouya

A kicsi, androidos játékkonzol még 2012 nyarán vált sikerré, amikor is több mint 8,5 millió dollárt fektettek bele az emberek. Azóta meglehetősen rögös volt az Ouya útja, a gyártás nem alakult jól, a tesztek sem igazán, és bőven akadt konkurencia is a piacon. Az Ouya mindenesetre nem adta fel, és megállapodott a Xiaomival, hogy a játékaikat eljuttatják a gyártó eszközeire Kínában. 

 

Nem vált be a gyakorlatban

 

Pono zenelejátszó

Neil Young zenelejátszója a szupercsúcsminőségre koncentrált, és több mint 6 millió dollárt gyűjtött be a Kickstarteren. A videójában zenészek, kiadók ügyvezetői és rajongók is szerepeltek, ami segített rávenni az embereket, hogy támogassák azt a 400 dolláros eszközt, ami stúdióminőségű hangot ígér. 

 

Minőséget ígért

 

Micro 3D-s nyomtató

A Micro a 3D-s nyomtatók legnagyobb sikerét jelenti a közösségi finanszírozásban. A segítségével az átlagfelhasználók méretben és árban is jobban hozzáférhetnek a technológiához, amellyel otthon is lehet műanyagból telefontokot vagy sakkbábut készíteni. Mivel már 199 dolláros árral is kecsegtetett az eszköz, ezért érthető, hogy a több mint 11 000 támogató összedobta a majd 3,5 millió dollárt a Micróra. 

 

Kicsi, olcsó
 

Nektek melyik volt a kedvenc Kickstarter-ötletetek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.