Hirdetés

8 egyszerű módszer a Facebook-rajongók aktivizálására



|

Elkeseredetten próbálja rajongóinak számát feljebb tornászni? Nos, szolgálhatunk pár ötlettel.

Hirdetés

Facebook oldal tulajdonosok többsége nagy valószínűséggel még sosem hallott az Edge Rankról. Ez egy olyan Facebook algoritmus, amely azt határozza meg, hogy melyik állapotfrissítést, képmegosztást vagy posztot jutassa el a Facebook hírcsatornáiba. Amelyik bejegyzést többen kedvelik és sok kommentet is kap, annak láthatósága nagymértékben fejlődik, nagyobb eséllyel kerül be a rajongók hírcsatornáiba.

 

 

 

Annak eldöntésére, hogy mennyire kapós az állapotfrissítés, álljon itt egy egyszerű egyenlet:
Népszerűség * Affinitás * Aktualitás = Edge Rank

Népszerűség: egyik változóként megmutatja, hány kattintást, like-ot és kommentet kap az adott bejegyzés.

 

Affinitás: attól függően változik, hogy milyen gyakran látogatjuk a rajongók oldalát, kommenteljük állapotaikat. Annál nagyobb az értéke, minél szorosabb viszonyt ápolunk "ismerőseinkkel".

Aktualitás: harmadik változóként megmutatja, milyen régen került ki a falra a poszt.

Edge Rank: az eredmény megmutatja mennyire erős a bejegyzésed.

 

Minél kisebbek a népszerűség, az affinitás és az aktualitás értékei, annál valószínűbb, hogy bejegyzések Edge Rankje is alacsony marad, így az üzenet is kevesebb emberhez jut el. Mit lehet ilyenkor tenni? Szimplán erősíteni kell a mutatókat, hogy a végeredmény tetszetős legyen.

 

Léteznek olyan internetes oldalak is, amelyek ellenszolgáltatás fejében bőségesen ellátják az érdeklődőket tanácsokkal, sőt, az első, akár az első 30 napra ingyen is benevezhetünk. Egyes esetekben az azonban hamar kiderül, hogy ha a semmitmondó sugallatoktól többet szeretnénk látni, akkor némi tanulópénzt érdemes az asztalra rakni.

 

 

 

 

Az interakció növelésének 8 egyszerű módszerével már nyilván többen is találkoztunk. Ezek összegyűjtése és az alapötletek átdolgozása, továbbfejlesztése a ráfordított időn túl nem kerül semmibe. Nézzük is meg az alap verziókat:

 

1. Tegyünk fel kérdéseket! Tanács: kérdésünk legyen könnyen emészthető és egyszerűen megválaszolható. Használjuk nyitott kérdéseket is.

2. Osszunk meg kiegészítésre váró posztokat. Például: Mindig felkacagok, ha egy _____ látok. Tanács: menjünk rá a "reflexszerűen" behelyettesíthető szituációkra. Egy szó kihagyása bőségesen elegendő.

3. Szerkesszünk kicsit képeinken és osszunk meg őket. Példa: Hol készült a kép? Tanács: megosztás előtt szerkesszük képeinket. A hozzá mellékelt aprócska szöveges megjegyzés legyen csábító.

4. Tárgyaljuk meg az aktuális híreket. Tanács: legyünk vitatkozó hangvételűek, de ne támadjunk.

5. Kérjünk like-okat. Például: like-old ezt, ha már jártál a PCWorld.hu-n. Tanács: kérjünk és megadatik. Ám egyszerre mindig csak egy dolog miatt kérleljük rajongóinkat.

6. Célozzunk meg más rajongói csoportot. Például: Boldog apák napját. Küldj egy like-ot az öregednek. Tanács: minden esetben próbálj legalább egy új rajongót rávenni, hogy kattintson vagy kommenteljen.

7. Beszéljünk a Facebookról. Például: Mit csinálnál most ha nem lenne Facebook fiókod? Tanács: tartsuk célkeresztben a legfrissebb Facebook híreket. A Facebook szeret a Facebook-on csámcsogni.

8. Ünnepeljünk! Például: Ma írtam életem 562. bejegyzését. Ezért jó lenne ha kiegészítenéd... Jöttem, láttam, _____! Tanács: használjuk ki ezt az alkalmat arra, hogy a fent említettek közül egy módszerrel megtoljuk az ünneplést.

 

A fent említett pontok szimpla segédletek, kiindulási pontok. Ezeken túl érdemes megjegyzéssel ellátott videókat, linkeket megosztani. Másokat is megkérhetünk, hogy osszanak meg tartalmat oldalunkon, akár szavazásokat is kitehetünk. Amennyiben tudjuk, kiknek szánjuk tartalmunkat, az máris egy olyan nyom, amelyen érdemes elindulni. Akinek pedig esetleg nem szolgált némi hasznos ötlettel a _____, az nyugodtan lapozgassa korábbi cikkeinket a közösségi oldallal kapcsolatban.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.