Hirdetés

„Want” gombbal újíthat a Facebook



|

Elméletben több módon is bevétellé konvertálható a Like testvére.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt a Facebook véletlenül nem kívánatos elemekkel frissítette a JavaScriptes közösségi beépülőjének forráskódját, az időközben már eltávolított kódrészletek egyike szerint a jelenleg elterjedt Like (tetszik) gomb mellé megérkezhet a konkrét termékekhez kapcsolható Want (akarom vagy kívánom) is.

(A kép forrása: Tom Waddington)


Az új fejlesztéssel a gombok jelentéstartamának jelentős eltérése miatt a Facebook képes lenne jobban felmérni az egyes felhasználóinak preferenciáit, amellyel jelentős mértékben optimalizálható lenne például a megjelenített hirdetések megtérülési mutatója.


Természetesen az új megoldás nagyobb minták esetében is működőképesnek tűnik, így a Want gomb általánosságban véve a 18-25 éves magyar hölgyek, vagy éppen 30-40 éves brit férfiak esetében is plusz szűrőt jelenthetne.


Végül megemlítendő, hogy a hirdetők egyéb adatokat is nyerhetnének a fejlesztéssel, hiszen felmérhetnék akár azt is, hogy a felhasználók milyen arányban „tetszikelik” és „akaromozzák” a termékeiket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.