Hirdetés

A családi élet jobb online



|

Egy felmérés szerint jobb a kapcsolata a szüleikkel azoknak a fiataloknak, akik online is barátkoznak velük.

Hirdetés

A legújabb felmérések szerint többé nem lehet azt mondani, hogy a szülők és a fiatalok különböző nyelvet beszélnek: a szülők és a gyerekek egyre inkább tartják online is a kapcsolatot, ami mindkét félre jó hatással van. A Brigham Young University közel 500 családot vizsgált az elemzésében, és azt találta, hogy azok a gyerekek, akik online is barátkoznak a szüleikkel, közelebbi kapcsolatban vannak velük a valós életben. 

Az eredmények szerint ezek az emberek sokkal előzékenyebbek, kedvesebbek és segítőkészebbek is voltak a többieknél. A szülők számára a közösségi háló esélyt ad a kapcsolatfelvételen túl arra is, hogy bepillantsanak a gyerekük életébe, illetve, hogy megtudják, mit tartanak menőnek

Az vizsgált családok nagyjából felénél volt jellemző, hogy a fiatalok a szüleikkel a közösségi oldalakon is tartották a kapcsolatot, és minden ötödik ember mondta azt, hogy ez napi szinten is érvényes. A kutatók szerint minél többször vették fel egymással a kapcsolatot, annál közelebb álltak egymáshoz a való életben. 

Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra is, hogy a gyerekkel való facebookozás nem teremt önmagában egy kivételes kapcsolatot, az csak egy eszköz, hogy a jót tovább fokozhassák az emberek. 

Szintén nagyon érdekes kapcsolatot mutatott a viselkedés és a közösségi oldalakon eltöltött idő együttese: akik legalább 8 órát ültek az ilyen oldalak előtt naponta, azokra jellemző volt az agresszió és a depresszió is. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.