Hirdetés

A Facebook a telefonkönyvünket is átírja



|

Nem volt a legszerencsésebb ötlet az automatikus e-mail cím változtatás a Facebook részéről, most az okozza a gondot a felhasználóknak, hogy a telefonkönyvükben is megváltoztak az elérhetőségek.

Hirdetés

Arról nemrég számoltunk be, hogy a Facebook meglehetősen önkényes módon saját levelezőrendszerét tette alapértelmezett elérhetőséggé a felhasználók adatlapján. Ezen persze sokan felháborodtak, de igazából három kattintással orvosolható volt a probléma.

A nagyobb gond az, hogy mivel a felhasználók nem kaptak külön értesítést, ezért sokan észre sem vették a cserét, viszont az okostelefonokba beépülő Facebook alkalmazások szépen egy szinkronizálás keretében a @facebook.com végződésű saját e-mail címet tették elsődleges elérhetőségnek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy sokan nem kaptak meg telefonról küldött leveleket saját címükre, mivel azt a Facebook fogadta.

Először ezt a problémát egy Adobe alkalmazott vetette fel, azóta már egyre több fórumon (és persze Facebookon is) lehet olvasni róla. Érdemes tehát mindenképpen visszaállítani manuálisan elérhetőségünket, ha nem szeretnénk, hogy elvesszenek a közösségi oldalakon küldött hoaxok és lánclevelek között a nekünk küldött személyes mailek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.