Hirdetés

A Facebook adatközpontja annyi áramot használ, mint az egész megye



|

A Crook County-ban felépült központ megduplázta a megye áramszükségletét.

Hirdetés

A data center áramigényes dolog, a rengeteg eszköz komoly mennyiségű elektromossággal működik. Az Oregonban lévő Facebook központ 28 MW energiát használ fel, ami megegyezik majdnem megegyezik Crook County 30 megawattos igényével. A kiszolgálás ettől függetlenül nem ütközik problémákba, mivel az elektromos hálózatot a beruházásnak megfelelően bővítették.

Ez egyébként a Facebook adatközpont projektjének csak első fázisa az USA ezen részén, amit a helyiek egyáltalán nem bánnak, mert nagyon lájkolják az így befolyó több tízmillió dollárt. Ez a plusz bevétel egyértelműen élénkíti a helyi gazdaságot, és a települések rendelkezésére álló költségvetésre is jótékony hatással bír.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.