Hirdetés

A Facebook e-mail átállítása csak egy bug volt?



|

Sokáig nem is reagált a közösségi oldal a megváltozott e-mail címek miatti botrányra, most pedig hivatalosan az a magyarázat, hogy programhiba történt. Mindenesetre visszaállítják az eredeti állapotokat, ha már ekkora balhé lett.

Hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a Facebook - gyakorlatilag figyelmeztetés nélkül - elkezdte lecserélni az alapértelmezett e-mail címeket @facebook.com végződésű saját verzióra.

Nem sokkal később már attól volt hangos az internet, hogy ez a gyors és hirtelen változtatás az okostelefonok tulajdonosait is hátrányosan érinti, hiszen a közösségi oldal beépített moduljának szinkronizálásánál a telefonkönyvben is megváltoznak a kapcsolatok címei.



Morgott is szépen a fél világ, de a Facebook több napon keresztül nem kívánt reagálni az ellene felhozott (nem is megalapozatlan vádakra). Most a CNET kérdéseire válaszoló Facebook szóvivő annyit mondott, hogy egy programhibáról van szó, amelynek kijavításán most is dolgoznak. A cél tehát nem az volt, hogy megváltoztassák az alapértelmezett e-mail címeket (eredetileg az volt a terv, hogy saját rendszerüket reklámozva az eredeti címek mellé kerültek volna be az adatlapon a Facebookos e-mail aliasok), a probléma pedig hamarosan teljesen elhárul majd, a telefonokban a régi címek kerülnek vissza a kapcsolatok közé.

Ha pedig már egyébként is nyilatkozott, a Facebook szóvivője a kellemetlenségekért való elnézést kérés mellett kicsit reklámozta is a közösségi oldal saját levelező rendszerét, amely állítása szerint tökéletesen szemétmentes lesz, hiszen csak saját ismerőseink küldhetnek rá levelet. A fentiek fényében ez az örömhír most valahogy nem tűnt olyan üdítőnek, de biztos csak velünk van a baj.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.