Hirdetés

A Facebook tudja, mikor fogsz szakítani



|

A közösségi oldal Valentin-napi felmérése kimondottan érdekes adatokat tartalmaz.

Hirdetés

A Facebook a szerverein tárolt hatalmas mennyiségű adatra támaszkodva gyakran készít ünnepekhez, pop-kulturális eseményekhez, aktualitásokhoz kapcsolódó felméréseket. Az idei Valentin-nap alkalmából közzétett kutatásukban azt vizsgálták, hogyan alakul a felhasználóik szerelmi élete.

Az oldal szakértői szerint az Egyesült Államok ötven legnagyobb városában lakosai közül a San Franciscóban élőknek van a legkisebb esélyük arra, hogy párt találjanak. A szerelemvadászok számára a legideálisabb város Colorado Springs: itt a legnagyobb az esélye a „kapcsolatok kialakulásának”.

Hirdetés

San Francisco más szempontból is érdekes: itt él a legtöbb magányos férfi – míg a legtöbb egyedülálló nő Memphisben sírja tele a zsebkendőjét. A gazdasági válság nem tesz jót a párkapcsolatoknak: legalábbis erre utal, hogy nemtől függetlenül a legtöbb szingli Detroitban él.

A Facebook adatfeldolgozással foglalkozó csoportja az egyszerű statisztikák összeállításán túl mélyebb elemzéseket is végzett: arra voltak kíváncsiak, átlagosan meddig tartanak a felhasználók kapcsolatai. „A Facebookon regisztrált párkapcsolatok nagyjából felénél azt tapasztaltuk, hogy ha a felek átvészelik az első három hónapot, akkor legalább négy évig együtt is maradnak” – írta a kutatás kapcsán Bogdan State, a cég egyik elemzője.

State szerint a legtöbb szakítás május és július között, a legkevesebb pedig februárban történik, vélhetően részben azért, mert ekkor van a Valentin-nap. „2011-ben érezhetően többen szakítottak – lehetséges, hogy az USA gazdasági fellendülése is szerepet játszott ebben?” – tette fel a kérdést az elemző.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.