Hirdetés

A gátlástalan Instagram: Socialcam



|

A Socialcam akár a web következő nagy sztárja is lehet, ám az biztos, hogy még sokat fogjuk emlegetni. S korántsem biztos, hogy jókedvünkben.

Hirdetés

Néhány elemző már a következő nagy webes sztárként emlegeti a Socialcamet, amit erősít az a tény, hogy a TechCrunch nemes egyszerűséggel videós Instagramként jellemezte a Justin.tv megoldását. A titulusra a fejlesztők rögtön lecsaptak, az iPhone alkalmazásuk nyitóoldalán ugyanis pontosan e megnevezés szerepel. S ez nem véletlen, hiszen az iOS-es és androidos alkalmazással a felhasználók korlátlan hosszúságú videókat rögzíthetnek, amelyeket egyedi vintage filterekkel és saját zenékkel tehetnek látványossá, az elkészült filmek pedig feltölthetik egy online tárhelyre, ahol böngészhetnek az ismerőseik felvételei között, ráadásul az egyszerű megosztás is biztosított.

 

 

Ezek alapján már nem meglepő, hogy sokan videós Instragramról, és egy következő nagy sikertörténetről beszélnek, illetve az sem, hogy a megoldás hamar nagy népszerűségre tett szert. Ennek bizonyítékául nézzük a fontosabb mérföldköveket:

- 2011. február 2 - A Justin.tv bejelenti a SocailCam szolgáltatását, amelynek megjelenését márciusra ígérik
- 2011. március 7 - megjelenik a SocialCam iPhone és Android készülékekre
- 2011. április 1 - pár hét alatt 200 ezren töltik le az alkalmazásokat, a hónap végén pedig 250 ezernél áll meg a számláló. A letöltések zömét (75 százalék) az iOS eszközök adták
- 2011. július 15 - egymillió felhasználó tölti le a SocialCam appot
- 2011. október 5 - A SocialCam átlépi a kétmilliós határt
- 2011. december - már hárommillióan telepítik az alkalmazást
- 2012. április 11 - Az Instagram felvásárlásával a figyelem a Justin.tv megoldására irányul

Napjainkban immár több mint 30 millióan használják valamilyen-úton módon a SocialCam szolgáltatását, mégse lehet azt mondani, hogy a megoldás felfutása teljesen tisztességes lett volna. Ez az Android és az iPhone mobil alkalmazások értékeléseinél is tetten érhető.

 

 

A SocialCam ugyanis Facebook csatlakozás esetén minden esetben teljes hozzáférést kér a felhasználók adataihoz, akiknek a nevükben így posztolhat is. Ez a vírusmarketing oda vezet, hogy a megoldás folyamatosan teleszemeteli az üzenőfalat, és ismerőseiknek minden általunk megnézett videót megmutat (és persze fordítva is). Ez önmagában sem túl tisztességes, pláne ha olyan videókat is megtekintünk, amelyeket másoknak nem mutatnánk meg. Így  vezető menedzserek, illetve közeli barátaink perverzióival kapcsolatban is képbe kerülhetünk, főként ha nincsenek tisztában a SocialCam természetével.

 



Ez alapján nem meglepő, hogy a SocialCam kifejezésre rákeresve az első webes találatok mind a megoldás tiltásáról szólnak. Pedig nem csak a Justin.tv megoldása használja ezt, hanem például a Washington Times is. Igaz, utóbbi használatakor csak kevesen élhetnek át kínos pillanatokat.

 



A SocialCam letiltásához lépjünk be az Adatvédelmi beállításokba, majd kattintsunk a "Hirdetések, alkalmazások és weboldalak" csoport mellett lévő "Beállítások szerkesztése gombra". Ott a használt alkalmazások mellett módosítsuk a beállításokat, majd a SocialCam-ot egyszerűen tiltsuk le az "x" gombra kattintva, vagy ha ragaszkodunk hozzá, akkor a "Szerkeszt" lehetőséget választva a "Megosztás a nevemben" csúszkát állítsuk "csak én" értékre, így csak mi fogjuk látni, hogy mit néztünk, mások nem. Ha ez így nem volna egyértelmű, íme a mutatvány videóba foglalva:

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.