Hirdetés

A Google felzabálja a netet



|

Az amerikai adatforgalom 25 százalékát a Google bonyolítja.

Hirdetés

A Google már rég nem csak a keresők királya, számos más fronton is az élen áll. Amikor az internetes forgalomra gondolunk, talán el sem hinnénk, hogy mennyire a szerves részét képezi a hétköznapoknak a Google. A Deepfield legújabb elemzése szerint az észak-amerikai teljes adatforgalomnak a 25 százalékát csak a webóriás teszi ki. 

A statisztikák szerint ezzel a Google már nagyobb, mint a Facebook, a Netflix és a Twitter, együttvéve. Mi több, az összes felhasználónak több mint a 60 százaléka cserélt valamilyen forgalmat a Google szervereivel, minden egyes nap. A felmérésbe ráadásul a PC-k mellett a telefonokat, tabletek, konzolokat, otthoni médiaeszközöket is bevonták. 

A webóriás egyébként az eredmények szerint nagy forgalmat köszönhet az elemző- és hostingszolgáltatásainak, de a hirdetőplatformjának is. A Google Global Cache szervereit a legtöbb amerikai ISP mellett további 100 ország netszolgáltatói is használják. A Deepfield 2010-es adatai szerint a Google még csak 6 százaléknyi forgalomért volt felelős. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.