Hirdetés

A jövőben tudjuk majd, ha egy weboldalt cenzúráztak



|

Erről a helyzetről a 451-es hibakód árulkodik majd a böngészőben.

Hirdetés

A webes hibakódok általában valamilyen problémára utalnak. Gyakori a 404-es, ami azt jelenti, hogy olyan tartalmat próbálunk elérni, ami nem található. Most van egy új kód is. 

Hirdetés

Az új, 451-es hibakód arra utal, ha valamilyen tartalomnak a hiánya teljes mértékben szándékos. Ezzel figyelmeztetni lehet a felhasználókat, ha egy oldal vagy tartalom cenzúra, esetleg más jogi problémák miatt nem elérhető. 

Elméletben a 451-es kód sokkal jobb és gyorsabb magyarázatot ad a problémákra, mint a 403-as, ami csak a letiltásra utal. 

A gyakorlatban viszont lehetnek vele problémák, ugyanis elvileg semmi tart vissza egy cenzúrázásban aktív országot, hogy a 451-es kódokat is blokkolja. Ebben a helyzetben pedig oda a közvetlen megerősítés. 

A szabadabb régiókban ellenben hasznos lehet a 451-es hibajelzés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.