Hirdetés

A kínaiak beelőzték a Twittert



|

A Twitter még mindig fontolgatja, a Sina Weibo törölte a 140 karakteres limitet.

Hirdetés

A kínai Sina Weibo közösségi hálózaton január 28-tól eltörlik a 140 karakteres felső plafont. A Twitter azóta sem jutott döntésre. 

Hirdetés

A Sina Weibo mikroblogon az új formátum továbbra is 140 karaktert mutat alapból, azonban egy hivatkozásra kattintva megjelenik a kibővített tartalom is. Január 28-tól tesztelik élesben, a teljes elérhetőségre egy hónapot kell majd várni. 

A Sina Weibo 2009-ben indult el, és az egyik legnépszerűbb kínai online szolgáltatás, 200 millió aktív felhasználóval. 

A 140 karakteres limit eltörlését azután döntötték el, hogy a Twitter ügyvezetője, Jack Dorsey ezen már régóta gondolkozik. 

Miközben egyesek szerint ez megölné a jelenlegi Twittert, addig Dorsey szerint egyre többen tesznek közzé képeket és hatalmas mennyiségű szöveges tartalmat. 

A Twitter tőzsdei szereplését és annak soha nem látott mélységeit elnézve azt lehet mondani, hogy bármi megér egy próbát a mikroblognál. A Twitter globálisan szeretne nőni, illetve az aktív felhasználók mennyiségét növelni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.