Hirdetés

A közösségi oldalak nem léphetnek fel a kalózkodás ellen?



|

Precedens értékű ítélet született az Európai Bíróságnál, akik szerint a közösségi oldalaknak nem kötelező szűrni saját tartalmukat, felhasználóik tevékenységét, még akkor sem, ha azok szerzői jogokat sértenek. Szépen lassan az ACTA is elvérzik.

Hirdetés

A múlt hét végén született az ítélet, amelynek értelmében a Netlog nevű közösségi oldal nem kötelező kiszűrni azokat a felhasználókat, akik szerzői jogokat sértenek meg oldalán (zenét osztanak meg például). A SABAM nevet viselő zenei jogvédő szervezet szerette volna elérni a tiltást, de az EP úgy vélte, egy ilyen korlátozás ellentmondana a személyes adatok és az információ szabadsága védelmének. Főleg azért, mert a SABAM azt akarta, hogy Netlog saját költségén építsen ki egy szűrő-rendszert, amely persze nem garantálta volna azt, hogy csak a jogsértő tartalom tűnik el az oldalról.

Azért is nagyon érdekes ez az ítélet, mert éppen most vérzik el az ACTA Európában (ez is bizonyítja), legutóbb éppen Lengyelország miniszterelnöke jelentette ki, hogy nem fogja ratifikálni a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodást, ahogyan ezt Németország, Bulgária és Lettország is megtagadta korábban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.