Hirdetés

A legjobb felhő-alapú tárhelyek 2015-ben



|

Összegyűjtöttük a legmegbízhatóbb tárhelyeket, hogy mindenki biztonságban tudhassa az adatait.

Hirdetés

A felhő alapú tárhelyek egyre fontosabbá válnak mindennapjainkban, hiszen ha helyhiánnyal az asztali gépünk esetében nem is küzdünk, kifejezetten fontos, hogy bizonyos dokumentumokat bármelyik időpillanatban meg tudjunk nyitni akár mobilról is, ehhez pedig az kell, hogy ezek központi helyen legyenek elérhetőek. A mobiltrendek még sokat változhatnak, de a Samsung Galaxy S6-ban már nem kapott helyett bővítésre alkalmas foglalat, ezért itt is lényeges, hogy az adataink meglegyenek a felhőben.

Hirdetés

Manapság rengeteg különböző szolgáltató közül választhatunk, amelyek nagy része bizonyos méretű tárhelyet ingyen is a rendelkezésünkre bocsát. Az már csak rajtunk áll, hogy amennyiben több giga adatot akarunk a felhőben tárolni, akkor azt apránként különböző szervereken, vagy egy központi helyen akarjuk-e tudni. Utóbbi megoldás nyilván kényelmesebb, azonban drágább is, hiszen ilyenkor már általában fizetnünk kell a tárhelyért. A legjobb szolgáltatók nemcsak az adattárolásért felelősek, hanem extra szolgáltatásokat is nyújtanak, így például lehetővé teszik, hogy a kollégáink belépjenek és elektronikus aláírással hitelesítsék a dokumentumot. Egyesek a megosztásban, mások a biztonsági mentésekben jeleskednek. Ha mindent tudni akarunk, a Wikipédiának van egy elképesztően részletes szócikke a témában.

 

 

Google Drive

Egyértelműen ez a legnépszerűbb szolgáltatás, hiszen a Gmail fiókunkon keresztül automatikusan hozzáférünk a fájlokhoz, remek mobilos felülettel és megbízható asztali alkalmazással is rendelkezik, amelyek egyszerűvé teszik a szinkronizációt. Egy másik hasznos feature, hogy az itt létrehozott fájlok nem számítanak bele az egyébként is igencsak méretes 15 GB szabad helyünkbe. 100 GB-t már havi 2 dollárért is kapunk, az 1 TB tárhelyért pedig 10 dollárt kell fizetnünk. 

CertainSafe

A Google esetében talán többen óckodhatnak attól, hogy az adataikat nem kezeli majd teljesen bizalmasan a cég, azonban szerencsére azok is találnak megfelelő megoldást, akik atombiztos tárhelyet szeretnének. A CertainSafe inkább vállalati felhasználók számára lett kitalálva, ami a havi 9 dolláros (ezért mindössze 5 GB-t kapunk) árból is látszik, ezért azonban egy elképesztően biztonságos, titkosított adattárolás lesz a jutalmunk.

 

 

Code42 CrashPlan

A CrashPlan egy online, elsősorban biztonsági mentésekre szakosodott szolgáltatás, amely jól jöhet azoknak, akik nem feltétlenül akarják a felhőben tárolni az adataikat. Ehelyett kiválaszthatunk egy másik számítógépet, az adatok pedig oda kerülnek, nem a cég saját szervereire. Ha mégis inkább a felhőt választanánk, évi 60 dollárért korlátlan tárhelyet kapunk. A CrashPlan kifejezetten gyors, egyszerű és sokoldalú.

Microsoft OneDrive

Bár a OneDrive csak mostanában kezdett el betörni a köztudatba, már évek óta tárolódnak itt különböző dokumentumok, amit a Microsoft arra használt fel, hogy finomhangolja a rendszert. A regisztrációkor 15 GB tárhelyet kapunk, amit különböző akciókkal és új felhasználók bevonásával tovább növelhetünk. A OneDrive már a Windows 8-ban is központi szerepet játszott, a Windows 10-ben pedig valószínűleg még fontosabb lesz.

 

 

Dropbox

Az egyik első és a mai napig is hihetetlenül népszerű Dropboxnak köszönhetjük, hogy a felhő-alapú tárhelyek ilyen kapatosak lettek és a technológia idáig fejlődött. A szolgáltatás továbbra is remekül működik, sok Androidos készülékre gyárilag telepítik a Google Drive mellé, a szinkronizálás automatikus, az adatokat pedig bárhonnan elérhetjük. Itt ugyan csak 2 GB helyet kapunk, de ezt különböző meghívókkal és feladatokkal növelhetjük, ráadásul 1 TB helyért is mindössze évi 100 dollárt kell fizetnünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.