Hirdetés

A Mozilla is tüntetett az NSA ellen



|

Számos nagy név áll az Amerikában rengeteg helyen megszervezett NSA elleni tüntetések mögött.

Hirdetés

A tech szektor legnagyobbjai közül többen is olyan tüntetések mögé álltak, amelyek az amerikai NSA ellen irányulnak. A PRISM okozta botrány miatt nagyjából egy hónapja alapították meg a The Restore the Fourth mozgalmat, aminek a célja az, hogy beszüntesse az NSA "felügyeletét". 

A szervezet Amerikában körülbelül 100 tüntetést szervezett meg július 4-re, olyan nagyobb városokban, mint New York, Los Angeles vagy San Francisco. A támogatók között ott van például a Mozilla, a Reddit vagy a WordPress is. 

A Mozilla annyira aktív volt, hogy még egy online petíciót is indított a stopwatching.us webcímen, és több mint félmillió aláírást gyűjtöttek. Aktivizálta magát az Internet Defense League is, amelynek szintén segítettek az NSA-ellenes csoportok. 

A szervezetek szerint nem hagyható figyelmen kívül az emberek magánélete, nem lehet azt csak úgy minden nap "megszállni", és azt várni, hogy semmit nem szólnak érte. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.