Hirdetés

A szólásszabadság védi a lájkolást



|

Egy amerikai bíróság úgy döntött, a szólásszabadság része a lájkolás.

Hirdetés

Egy amerikai bíróság úgy döntött, hogy a Facebookon történő kedvelések az amerikai alkotmány első kiegészítésének a védelme alá kell, hogy tartozzanak. A határozat alapján a közösségi hálózaton, ha lájkolunk valamit, akkor a cselekedetünket az első kiegészítés védi, tehát a lájkolás a szólásszabadság része lesz. 

Hirdetés

A döntésre azután került sor, hogy egy korábbi seriff Hamptonban fellebbezett azért, mert kirúgták: miután a főnöke helyett más jelöltet lájkolt a Facebookon. A határozatnak hála most a munkaadóját már be is lehet perelni, mivel megsértette a volt seriff szólásszabadsággal kapcsolatos jogait. A bíró szerint a lájkolás egyértelműen kifejezi, hogy kedvelünk valamit, ezzel pedig egyben álláspontot is foglalunk egy témában. 

Amennyiben máshol is így tekintenek a kérdésre, akkor el lehet majd mondani, hogy kicsivel több jogunk lesz a saját véleményünkhöz. Már csak arra kell vigyázni, hogy a mindenhol kémkedő kormányoknak és kémszervezeteknek az szimpatikus maradjon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.