Hirdetés

A Tinder titokban rangsorolja, hogy nézel ki



|

A rangsort az alapján állítja fel, hogy ki mennyire kívánatos.

Hirdetés

A Fast Company jelentése szerint a Tinder titokban rangsorolja, hogy melyik felhasználója mennyire kívánatos, és az eredmények alapján hasonló embereket mutat mindenkinek. 

Hirdetés

Nagyon leegyszerűsítve a dolgot mindez azt jelenti, hogy akit szépnek talál a rendszer, annak szépeket mutat, akit rondának, annak rondákat. 

Elméletben a Tinderben a választás ettől több, hiszen a fotó mellett a profilokban leírás és munka vagy iskola is szerepelhet, vagyis arról van szó, ki mennyire tudja eladni magát és a profilját. A szépségalapú értékelési rendszer alapján viszont a legtöbben csak a képekre koncentrálnak. 

Sajnos a működéssel kapcsolatos részletekre nem derült fény, ugyanakkor egy mérnök elárulta, hogy az emberek nem mindig ugyanazt szeretik: van, aki például kedveli az arcszőrzetet, van, aki nem. A Tinder mélyebb mintákat is keres az igenek és a nemek mögött, és azok alapján próbálja igazítani a találatokat. 

A Tinder ügyvezetője, Sean Rad azt mondta, bonyolult és komplex a rendszer, ami nem az alapján működik, hányan simítottak rajtunk jobbra. Az algoritmust 2,5 hónap volt felépíteni, és úgy néz ki, hogy amikor egy magas pontszámú valakinek tetszik egy ember, akkor annak is fentebb megy a pontozása - épp, mint a Warcraftban, amikor fejlettebb karakterrel játszunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.