Hirdetés

A Twitter nem védi meg az adataidat



|

A francia hatóságok kikényszerítik a mikroblogból, amit akarnak.

Hirdetés

Miután egyes országokban a beszólásért is börtön jár, máshol pedig szintén elgurult az illetékesek gyógyszere, most ismét félnie kell azoknak, akik nem vigyáznak a szavaikkal a weben. A francia hatóságok két vállra fektették a Twittert, miután egy elhúzódó jogi ügyben újra és újra elutasították a mikroblog fellebbezéseit és védekezését. Az eset tavaly októberben robbant ki, amikor a franciaországi zsidó diákok egyesülete (UEJF) néhány sértő bejegyzést talált a Twitteren. Ezek állítólag gyűlöletbeszédet tartalmaztak, az #unbonjuif [#egyjózsidó] hashtag használata miatt pedig a francia törvényekbe ütköztek. A diákszövetség jogi lépésekkel fenyegette meg a Twittert, ha nem távolítják el a tartalmakat. 

A Twitter eleget tett a kérésnek, viszont az UEFJ és négy másik szervezet úgy döntött, tudni akarják az antiszemita Twitterezők személyazonosságát. A Twitter ezt elutasította, azonban januárban a bíróságok az adatok kiadására kötelezték. A diákszervezet és a bíróság állítólag érdekes módon figyelmen kívül hagyta az MLAT megállapodást, amit Franciaország Amerikával kötött: először ezt az eljárást kellett volna kezdeményezniük, ha személyes információkat akarnak szerezni valakiről a Twitteren.

 

 

Ennek ellenére az UEJF eredménytelennek találta az ügyet, ezért 38,5 millió euróra perelte a Twittert, és azt mondta: semmilyen haladást nem ért el az oldal az ország törvényeinek a tiszteletben tartásában. Szerintük ezen csak úgy lehet változtatni, ha végre figyelnek a bíróság döntésére, és biztosítják, hogy a Twitter ne legyen egy törvénytelen hely. Azt is hozzátette az UEJF, hogy ez egy kiváló emlékeztető arra, nem tehetünk meg bármit az interneten. Azt mondják, a Twitter ezentúl nem adhat helyet a rasszista és antiszemita felhasználóknak, és nem védheti meg a személyazonosságukat. 

A Twitter júniusban az utolsó fellebbezését is elvesztette az ügyben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.