Hirdetés

A Yahoo blokkolja a Google- és Facebook-accountokat



|

Hamarosan már csak Yahoo-azonosítóval jelentkezhetünk be a szolgáltatásaikba.

Hirdetés

Marissa Meyer, a Yahoo vezérigazgatója következetes stratégiát követve, termékről-termékre igyekszik átalakítani, megújítani a céget. Ennek a stratégiának egyik fontos lépése az a változtatás, amelyről szerdán számolt be a Reuters: a jövőben csak Yahoo-azonosítóval használhatjuk majd a vállalat szolgáltatásait.

A Yahoo hosszú évek óta lehetővé tette a felhasználóknak, hogy a Google- vagy Facebook-accountjukkal is bejelentkezhessenek az oldalaira. Ennek most vége; elsőként a Yahoo Sports Tourney Pick 'Em felületeiről kapják le a külsős belépést lehetővé tévő gombokat – aztán sorban az összes többi szolgáltatásuk oldalairól is.

Hirdetés

Meyer és csapata valószínűleg úgy gondolják, mára sikerült annyira vonzóvá tenniük a szolgáltatásaikat, hogy a felhasználók hajlandók legyenek Yahoo-fiókot regisztrálni maguknak. A kutatások azt mutatják, hogy a regisztráltak hajlamosak több szolgáltatást is igénybe venni – ami nagyban növelheti a cég oldalainak látogatottságát,és egyszerűbbé teszi a felhasználói élmény személyre szabását. A cég igyekszik megkönnyíteni a Yahoo-accountok létrehozását: nemrég számos inaktív felhasználónevet felszabadítottak.

A Yahoo egyik vezetője a The Verge-nek nyilatkozva megerősítette a Reuters értesüléseit. „Ez az új eljárás, amelynek keretében arra kérjük a felhasználókat, hogy Yahoo-felhasználónévvel jelentkezzenek be a szolgáltatásinkba, a lehető legjobb, személyre szabott élményt nyújtja mindenkinek” – írta közleményében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.