Hirdetés

A Yahoo lenyomta a Google-t Amerikában



|

A ComsCore adatai szerint az elmúlt hónapban nagyobb forgalmat generáltak, mint a Google.

Hirdetés

A ComScore csütörtökön közzétett adatai szerint az elmúlt hónapban a Yahoo oldalai produkálták a legnagyobb forgalmat az amerikai weben. A Marissa Mayer vezette cégnek 2011 májusa óta először sikerült nagyobb látogatottságot produkálnia, mint a Google-nek. Ráadásul úgy, hogy a közelmúltban felvásárolt, 133 millió blogot összefogó Tumblr forgalmát nem vették figyelembe a toplista összeállításakor.

Mindez azt jelenti, hogy a Yahoo-nak „önerőből” sikerült megugrania a magas lécet – igaz, azt nem tudni, melyik leánykájának köszönheti a sikert. A cégcsoport legnépszerűbb weboldalai a Flickr, a Yahoo News, a Yahoo Finance és a Yahooo Answers. A vállalat idén májusban mutatta be a képmegosztó teljesen átdizájnolt és új szolgáltatásokkal kistafírozott változatát: nem lehetetlen, hogy éppen ennek köszönheti a pofás forgalomnövekedést.

Hirdetés

A ComScore jelentése szerint a Yahoo oldalai alig két százalékkal tudtak nagyobb forgalmat összehozni, mint a Google-éi – köztük a Blogger és a Picasa. Nem túl jelentős előny, főleg, ha tekintetbe vesszük, hogy a ComScore adatai hónapról-hónapra változnak. Az eredmény mindenesetre jó hír Mayer számára, aki alig egy évvel ezelőtt vette át az irányítást a cégnél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.