Hirdetés

A Yahoo megvenné a YouTube legnagyobb tartalomgyártóját



|

250 millió dollárt ajánlottak fel a Fullscreenért.

Hirdetés

A Yahoo az elmúlt években sorozatos bevásárlást tartott a startupokból, de persze voltak nagyobb befektetései is. Ilyen lehet a következő is, amelynek során a YouTube legnagyobb tartalomszolgáltatójára, a Fullscreenre akarnak lecsapni. A havi 3 milliárd megtekintéssel büszkélkedő céggel a Yahoo azt reméli, hogy a fiatalok közé is beférkőzhet - ez volt a céljuk egyébként a dizájnváltásokkal és a Tumblr felvásárlásával is korábban. 

Hirdetés

A Fullscreen eredetileg 2011-ben jött létre, azonban gyorsan a legnagyobb, független csatorna lett a YouTube-on, ahol azóta havi 3 milliárd egyedi megtekintése és 100 millió feliratkozott felhasználója van. Azóta a vállalatnak 150 alkalmazottja van. 

A Yahoo mellett egyébként a Chernin, az AOL és a Comcast is érdeklődnek a Fullscreenért. A Yahoo a felvásárlással a hirdetésért felelős ágazatát próbálná meg jövedelmezőbbé tenni, illetve gondoskodna róla, hogy a YouTube riválisa - amin egy ideje dolgoznak - már eleve nagy nézőközönséggel rendelkezzen az indulásakor. Az már csak a hab lenne a tortán, hogy a YouTube így elveszítené a legnagyobb tartalomgyártóját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.