Hirdetés

A YouTube-ra költöznek a Universal zenés videói



|

A Vevo lesz a YouTube új szolgáltatása, amely helyet ad a Universal hivatalos zenés videóinak. Elemzők szerint születőben van az új MTV.

Hirdetés

 

Az elmúlt hónapban adtunk hírt arról, hogy a YouTube-ot birtokló Google és a Universal egy közös megállapodást köthet, aminek hála a lemezkiadók zenés videói egy prémiumkategóriás oldalra kerülhetnének föl.

 

A legfőbb találgatások a pénzügyekre irányultak, hiszen a kiadók attól féltek, hogy hasonlóan járnak, mint az MTV-vel. A Google-nek és a Universal Music Groupnak most azonban sikerült megállapodnia az új oldalról. 

 

youtube_iphone.jpg

 

Vevo lesz a neve annak a zenés és videós szolgáltatásnak, amire a Universal összes "műve" felkerül. A Vevo valamikor az idei évben indul útjára, video hubként, és a felhasználókon kívül megcélozza a hirdetőket és a feltöltőket is.

 

A Vevo alapját a YouTube adja, noha a tartalom csak a Vevo-n keresztül lesz elérhető, ami egyébként szintén beágyazható lejátszóval rendelkezik majd.

 

Doug Morris, az UMG ügyvezető igazgatója azt várja, hogy a Vevo a valaha volt legnagyobb forgalmat generálja. Bár a pénzügyi oldaláról nem esett szó, a prémium videós zeneszolgáltatást nyújtó oldalon a hirdetők igen széles közönséghez juttathatják el reklámjaikat, hiszen a cél a legjobb zenés oldal megalkotása.

 

universal_std.jpg

 

A népszerűséggel pedig valószínűleg nem is lesz gond, ugyanis a YouTube-on indított Universal csatornát több mint 3,5 milliárdan tekintették már meg, ezzel pedig az egyik legnézettebb a videómegosztó portálon.

 

A Vevo indulásakor a felhasználók a Universal összes anyagához hozzáférnek majd. De nem csak a professzionális, teljes videók lesznek elérhetőek, a YouTube-on keresztül a látogatók alkotásai is megtekinthetőek lesznek. 

 

Phil Leigh, az Inside Digital Media vezető elemzője szerint a YouTube könnyedén lehet az MTV utódja. Utóbbi eltávolodott eredeti céljától, és már inkább a tévéshow-kra koncentrál. Az így keletkezett űrt tölthetné be a YouTube.

 

A Vevo nagy előnye a régi MTV-vel szemben, hogy a felhasználó maga választhat a zenék közül, és akkor játssza le őket amikor csak akarja. A problémát eddig az jelentette, hogy a kiadók nem akarták megosztani zenéiket a YouTube-bal, mert cserébe több pénzt akartak. A Google-nek most sikerült megegyeznie az egyik legnagyobb óriással, várhatóan pedig sokan követik majd a Universalt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.