Hirdetés

Aranybánya lett a személyazonosság-lopás



|

Többször is meg kell gondolni, hogy mit osztunk meg magunkról a közösségi oldalakon.

Hirdetés

A Cifas jelentése szerint a tavalyi évben 57 százalékkal emelkedett azoknak a száma, akiknek ellopták a személyazonosságát. 

Hirdetés

A briteket érintő adatok alapján a csalók előszeretettel és nagy hatékonysággal lopják le az adatokat a közösségi oldalakról, mint a Facebook, a Twitter vagy a LinkedIn. 

Az esetek kis százalékában fiktív személyiséggel játszanak a csalók, azonban 85 százalékban online dolgoznak, és valódi személy bőrébe bújnak, miután megtudták a nevét, születési idejét, címét és banki adatait. 

Bár néhány adathoz a gépek hackelésével jutnak hozzá, általában elég a közösségi oldalakat átnézniük. 

A legtöbben nem is tudnak róla, hogy célponttá váltak - ez csak akkor derül ki, amikor egy soha meg nem rendelt termékről vagy szolgáltatásról kapnak számlát, vagy gond van a bankban. 

A szakértők szerint érdemes megfogadni pár tanácsot: ne tegyük ki sehová a telefonszámunkat, az otthonunkról, munkahelyünkről és iskolánkról készült fotókat, a címünket vagy a születésnapunkat. Jó ötlet korlátozni az idegenek profilhozzáférését, vigyázni az ismerősnek jelölésekkel és a meghívókkal, azzal, hogy mások mit posztolnak rólunk vagy a tevékenységeinkről, illetve a választott felhasználónévvel. Ez utóbbiban ne legyen személyes adat, és védje erős, egyedi jelszó, kis-és nagybetűkkel, számokkal és szimbólumokkal, személyes utalások nélkül. Fontos a megfelelő végpontvédelem, de még így is többször meg kell gondolni, hogy mit teszünk közzé online.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.