Hirdetés

Az amerikaiak 15 százaléka nem internetezik



|

Miközben több milliárd ember nem éri el a világhálót, sokan nem is akarják.

Hirdetés

Bár az internetelérés az életünk alapvető szükségletei közé lépett elő az utóbbi években, ennek ellenére még mindig több milliárd ember nem jut el a webre a Földön. Még érdekesebb, hogy nagyon sokan nem is akarnak, ráadásul olyan országokban sem, mint az Amerikai Egyesült Államok. 

Hirdetés

A Pew Research statisztikái alapján az amerikaiak 15 százaléka igyekszik mindenáron távol maradni a világhálótól, legfőképpen azért, mert időpocsékolásnak tartják. Természetesen egyes régiókban és területeken más nehézségek is adódnak, például a kapcsolat elérhetőségében. Nemek szerinti megoszlásban a férfiaknál 15, a nőknél 16 százalék nem hajlandó internetezni, míg az életkort nézve elmondható, hogy a 44 százalékuk 65 évnél idősebb. A 18 és a 29 éves korosztálynak már csak a 2 százaléka bírja net nélkül. 

Az elemzők megvizsgálták az internetet kerülők iskolázottságát is, és arra jutottak, hogy mindössze 4 százalékuknak van diplomája, miközben 41 százalék érettségivel sem rendelkezik. Más országokban ezek a számok sokkal magasabbak a Pew szerint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.