Hirdetés

Az Ebolával rémisztgetnek az adathalászok



|

A Symantec három nagy kampányt is azonosított az Ebola-járvánnyal kapcsolatban.

Hirdetés

Manapság a nyugat-afrikai Ebola-járvány önmagában is nyugtalanságra adhat okot, ez pedig meglehetősen kedvező fordulat a cyberbűnözők számára. A támadók manapság ezzel a témával igyekeznek átverni az áldozataikat, a Symantec szerint három nagyobb adathalász kampány keretében. 

Hirdetés

Az első ilyen ötletük az, hogy hamis Ebola-jelentést szórnak szét e-mailben, ebben viszont a Trojan.Zbot kártevő lapul. Szintén az adathalászok módszere, hogy az Etisalat nevű, 18 országban működő telekomszolgáltató nevében küldenek leveleket, amelyekben az Ebola-vírus veszélyeiről mellékelnek egy kártékony prezentációt. 

Szintén nem szerencsés azt a levelet továbbítani, amelyben azt olvashatjuk, hogy megtalálták az Ebola-vírus ellenszerét: ebben a Backdoor.Breut kártevő szorgoskodik csatolmányként. A Symantec az óvatosság mellett felhívta a figyelmet arra is, hogy kétes eredetű anyagnál ne nyomjunk a hivatkozásokra és a csatolmányokra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.