Hirdetés

Az év legjobb versenyjátékai



|

A száguldás szerelmesei a következő évben számíthatnak majd igazán nagy durranásokra, de azért idén sincs okunk panaszkodni.

Hirdetés

Sajnos több fantasztikus, milliók által várt versenyjáték megjelenése csúszott át a 2015-ös esztendőbe, de idén is bőven akadtak olyan címek, amelyekért megéri kifizetni a azt a 10-20 ezer forintot, hiszen rengeteg tartalommal, izgalmas egyjátékos móddal és szórakoztató multiplayerrel várják a játékosokat. Ezekből szemezgetünk most.

Hirdetés

F1 2014

A Codemasters idei Forma 1-es játéka, a F1 2014 ismét rengeteg lehetőséget kínál a száguldás szerelmeseinek. A Karrier módban saját pilótát hozhatunk létre és vele próbálhatjuk megnyerni az idényt, míg az online lehetőségeknek köszönhetően más emberek ellen versenyezhetünk. Egy fontos újdonság, hogy a F1 2014 rögtön egy teszttel kezdődik, és teljesítményünk alapján állítja be a nehézségi szintet, a mesterséges intelligenciát és a segítségeket. Ezeket persze később manuálisan is átállíthatjuk. Természetesen rendelkezésünkre állnak majd a 2014-es versenyszezon autói és legnagyobb pilótái, hogy vállvetve küzdjünk meg a bajnoki címért. Ez az utolsó F1-es játék, amely PC mellett csak az előző generáció konzoljaira jelent meg, jövőre minden bizonnyal érkeznek az Xbox One-ra és PlayStation 4-re fejlesztett változatok.

Mario Kart 8

Bár nem kötődik szorosan a többi versenyjátékhoz, a Wii U exkluzív Mario Kart 8 mellett nem mehetünk el szó nélkül. Azon kívül, hogy a szokásos, szórakoztató versenyélményt nyújtja, természetesen számos újítással is rendelkezik. Az egyik ilyen az antigravitáció bevonása a versenyekbe, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a spirál alakú pályákon néha a feje tetejére áll a játék és csakis a mágnesessé váló kerekek tartják meg a játékost. Az új pályaelemeken és az alkalmankénti víz alatti vezetésen kívül a látványi s sokat fejlődött, ráadásul ismét számos szereplő választható. A Mario Kart 8 az egyik legjobb családi szórakozást kínáló játék az idén, Wii U tulajoknak kötelező vétel.

 

Forza Horizon 2

A Playground Games felel a Forza Horizon folytatásáért, amelyet szimplán csak Forza Horizon 2-nek neveztek el és Xbox One-exkluzív. Ugyanakkor mégsem. Míg a Forza Horizon 2 Xbox One-változata alatt a Forza 5 grafikus motorja dübörög és dinamikusan változik benne az időjárás, illetve a nappalok és az éjszakák is, addig az Xbox 360-as verzióból ezek kimaradtak, csak úgy, mint a Drivatar rendszer. A játékmenetet egy nyitott világban élvezhetjük kötetlenebb versenyekkel és egy minden eddiginél több lehetőséget nyújtó többjátékos móddal. A lélegzetelállító grafikával bíró játékban több mint 200 kocsi közül válogathatunk, a hétköznapi versenyek mellett pedig akár repülőgépek vagy mozdonyok ellen is versenyezhetünk.


DriveClub

A Motorstorm sorozatot is fejlesztő Evolution Studios a DriveClub című autóversennyel szeretett konkurenciát állítani a Gran Turismo és a Forza Motorsport szériáknak. A csapat alapú versenyjátékban klubokba szerveződve más klubok versenyzőivel feszülhetünk egymásnak, miközben a versenyző szemszögéből követjük az eseményeket a motor szerelésétől, a biztonsági öv bekapcsolásán keresztül a verseny végéig. A DriveClub az autózás valódi élményét nyújtja, az új grafikus technológia által nyújtott látvány elképesztően élethű, a hangulat pedig azonnal magával ragadja a játékost. Most már. A játék indulásakor rengeteg problémával kellett megküzdenünk, a dinamikus időjárás implementálására két hónapot kellett várni, a PlayStation Plus előfizetők pedig továbbra sem kapták meg a maguk ingyenes verzióját. Egy próbát mindenképp megér.


The Crew

A The Crew a Ubisoft újgenerációs autós játéka, amely nyitott világgal, ütős kocsifelhozatallal, az egyjátékos és a többjátékos mód közötti határok elmosásával és a nevéhez híven kooperatív móddal is kecsegtet. Persze van egyjátékos mód is, de a fókusz egyértelműen a multiplayeren van. A The Crew húsz órás kampánya akár egyedül, akár barátaink bevonásával, vagy teljesen idegen játékosokkal is teljesíthető, a verdák fejleszthetőek, a helyszínek (az egész Egyesült Államok) pedig fokozatosan nyílnak meg. Akár egyhuzamban is levezethetjük a Keleti-Nyugati part közti távolságot, miközben bandákba verődve, ismeretlen játékosokkal múlatjuk az időt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.