Hirdetés

Az Instagramon gazdagodhat meg a Facebook



|

Ha a Facebook reklámokkal töltené fel a szolgáltatást, 3 év alatt 700 millió dolláros bevételre tenne szert.

Hirdetés

A Facebook anno 715 millió dollárért vásárolta fel az Instagramot - a pillanat óta nagyon sokan figyelik, hogy a közösségi oldal miként tudna a szolgáltatásból pénzt csinálni. Az egyértelmű út, hogy feltöltik reklámokkal. A Sterne Agee elemzői szerint ez a megoldás 500-700 millió dollárnyi hirdetési bevételt generálna a következő három év alatt. 

A szakértők arra is rámutattak, hogy az Instagram a jövőben akár olyan cégekkel is versenyezhet, mint a Shutterfly, amely fotós termékeket és szolgáltatásokat értékesít. Az optimizmusuk onnan ered, hogy a közösségi oldal a héten elkezdte a facebookos és az instragramos felhasználók adatait egyesíteni, ezzel is megkönnyítve a hirdetések tálalását.

Van azonban még egy pont, amely miatt az Instagramnak nem ártana pénzt termelnie: ez pedig a Twitterrel való rivalizálás. Előbbi nemrég letiltotta a Twitteren való megosztás lehetőségét, utóbbi pedig az Instagramhoz hasonló funkciókat vezetett be. Az Instagramnak mára körülbelül 100 millió felhasználója van, azonban a hirtelen jövő reklámok miatt nem kell aggódni, hiszen az azonnali elijesztés helyett alapos tesztek előznék meg a reklámok bevezetését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.