Hirdetés

Az internet legnépszerűbb videói



|

A sötét jedi címre törekvő amerikai kisráctól a Backstreet Boys slágerét előadó egyetemistákig naponta bukkannak fel viccesebbnél viccesebb videók. Következzenek a legnépszerűbbek.

Hirdetés

Igazából senki sem tudja a receptet arra, hogyan is lehetne készíteni egy olyan videót, amit majd milliók fognak akár többször is egymás után megnézni. Ha lenne, biztos szerepelne benne egy jó adag humor, egy kis kellemetlen alapszituáció, kávéskanálnyi pikantéria és persze hülyeség - a szó abszolút pozitív értelmében. Gondoljunk csak bele: a YouTube csak 2005-ben indult, de mégis több százezer videó került fel rá azóta - igaz, csak a következő 13+1-ből lett klasszikus kultvideó. Aki kibírja nevetés nélkül, ajándékba kap egy zsák szaloncukrot!



Backstreet Boys távol-keleti srácok előadásában

Ez az egyik legkorábbi, úgynevezett vírus-videó, amiben két kínai diák (Wei Wei és Huang Yi Xin) tátogja el nagy átéléssel a fiúcsapat "I Want It That Way" című számát egy koliszobában. Lehet őket szeretni és utálni (a baloldali srác, Wei Wei különösen elképesztő arcokat vág), sőt van, akinek a háttérben sztoikus nyugalommal Counter-Strike-ot játszó mellékszereplő a kedvence. Az biztos, hogy a srácoknak ez a videó elindította a karrierjét, hiszen később a Motorola felkérte őket kínai szóvivőnek.




Chad Vader, a nappali műszakos vegyesbolt-igazgató
Az elképesztő kreativitással megáldott Matt Sloan és Aaron Yonda megalkották Darth Vader öccsét, Chadet, s nem más foglalkozást „választottak" neki, mint egy hipermarket igazgatói posztját. Bár a páros több más videosorozatot is forgatott azóta, a Day Shift Manager messze a legnépszerűbb, ez idáig körülbelül ötmillió ember nézte meg a népszerű videomegosztón.




Szerelmes George Lucas
"George Lucas in Love" rövidfilmet a hollywoodi forgatókönyvíró, Joe Nussbaum készítette, néhány egyetemista segítségével. A videó egyaránt merít a Star Wars és a Szerelmes Shakespeare filmekből, s bár Nussbaum csak saját demófelvételének szánta, amivel a stúdióknál házalhat, az internetnek hála viszont pillanatok alatt a legnépszerűbb YouTube-videók közé emelkedett. A film egyébként a fiatalkori George Lucas-ról szól, aki a főiskolán éppen alkotói válságban szenved, majd mégiscsak kitalál valamit - ami természetesen nagyban hasonlít az igazi Star Wars-hoz.




A Star Wars Kölyök
Hősünk úgy tervezte, hogy készít egy házi felvételt, amint éppen a Star Wars szereplő Darth Maul lézerkarddal bemutatott mozdulatait utánozza. Szerencsétlenségére barátai is látták a filmet és nem voltak restek feltölteni azt a Kazaa fájlmegosztó rendszerre. Nem telt bele két hét, s körülbelül 2 millió ember már le is töltötte a videót és esett le a székéből a nevetéstől, miközben nézte. A Star Wars Kölyök szerint viszont a dolog nem valami vicces, ezért beperelte „barátait", akik feltöltötték a videót. A vádirat szerint a kissrác azóta is folyamatos megalázó viccek és zaklatások céltáblája az iskolában és folyamatos pszichiátriai kezelésre szorul. Egy felmérés szerint minden esetre a Star Wars Kid videót a mai napig több, mint 900 milliószor nézték meg, így kétség kívül ez a valaha készült legnépszerűbb vírus-videó. Az eredeti videó itt látható, mi egy jól sikerült remixet választottunk.




Leeroy eltolja a tervet
Kevés olyan ember van, aki ne tudná, mi is az a World of Warcraft, minden idők legtöbb játékosával büszkélkedhető online szerepjátéka. A videón a játékból látható egy részlet, amiben egy csapat játékos éppen a belső rádiócsatornán tervezik az előttük álló csatát. A lényeg: a LeeRoy nevű tag úgy dönt, átlépi az igen komoly tervezési megbeszélést és beleveti magát a harc sűrűjébe - ezzel természetesen gyorsan az egész csapat elhalálozását okozva. Eredetileg egy játékos fórumoldalra töltötték fel, de mivel szánalmas és határtalanul vicces is egyben, rövid időn belül milliók kedvenc videója lett.





A Karácsonyi Fények Háza

A videó 2005-ben kezdett el terjedni, s az ohio-i Carson Williams házát mutatja be, teljes karácsonyi pompájában. A karácsonyi fények lelkes híve nemcsak körülbelül egymilliárd égőt helyezett el a családi házán, de úgy is programozta őket, hogy a Trans-Siberian Orchestra zenéjére megfelelő mintákban ki-be kapcsoljanak. Ha mindez nem lenne elég, egy külön erre létrehozott rádióadás sugározta a zenét a környéken, hogy az összhatást az elhaladó autósok is maradéktalanul élvezhessék. Arról nincs hír, hogy az újévi áramszámla mennyiről szólt.





Tom Cruise kirázza a lelket Oprah-ból
Tom Cruise elképesztően kínos alakítása az amerikában elképesztően népszerű Oprah Winfrey Showban már önmagában is maximálisan ciki, de a remixelt változat még jobban eltalált.




A Kis Szupersztár
Nem tudni sokat a videóban szereplő férfiról, talán csak annyit, hogy a felvétel egy részlet a 80-as években készült indiai Adisaya Pirari című filmből. A törpe növésű sztár beceneve King Kong, s ha ez önmagában még nem lenne elég szürreális, meg kell nézni, hogyan táncol. Mindenkinek csak saját felelősségre!




Az Örjöngő Német Kölyök
A játékfanatikus fiú úgy tűnik, bekapcsolva hagyta a webkameráját, amint éppen egy újabb online összecsapásra készül számítógépe előtt - enyhén fogalmazva. Először úgy tűnik, a játék nem töltődik be, amitől főszereplőnk igencsak bepöccen. Mikor végre bekerül a játékba, többször egymás után lelövik - ettől aztán végleg elszakad nála a fonal. A fiatal Dieter nyilvánvalóan rengeteg fölös energiával rendelkezik és gyakran vásárol magának új billentyűzetet.




Tay Zonday: Chocolate Rain
Tay Zonday egy középiskolás srác Minneapolisból, ami csak akkor válik döbbenetessé, ha meghallgatjuk az általa énekelt számot. A Chocolate Rain ugyan bizarr, de egyúttal mégis van benne valami, ami miatt az ember többször is meghallgatja egymás után. És tette is ezt több ezer ember, aminek hatására még a VH1 zenecsatorna is lejátszotta az amatőr előadást. A furcsa fejmozgásra azért van szükség, mert Tay akkor vesz levegőt, s nem akart belelihegni a mikrofonba. Ezen kívül nem csalás - nem ámítás, a hétköznapi beszédhangja is ilyen.

 

 

A Drámai Hörcsög
Bár csak öt másodperc az egész, milliók nézték meg ezt a videót, amin gyakorlatilag csak annyi látható, amint egy hörcsög megfordul és belebámul a kamerába. Nem tudni, ki készítette az eredeti felvételt, de a Dramatic Hamster az internet legtöbbet remixelt és átdolgozott videója.




A Coke és Mentos Kísérlet
Ki hitte volna, hogy egy általános iskolai kémia kísérlet világszintű hisztériát indít útjára? Nincs hozzá másra szükség, csak az, hogy beledobjunk 7-8 darab Menthos cukorkát egy Diet Coke-os palackba és indulhat a kóla-szökőkút. Az eredeti kiagyaló, Steve Spangler már többször lépett fel élőben is a „műsorában", de több százan próbálták ki a maguk verzióját világszerte. Íme az egyik legkorábbi felvétel.



Terry Tate az Irodai Sportember
A nagy cégek is felismerték a vírusvideók jelentőségét – hiszen nincs annál jobb, mint ha a felhasználók egymásnak küldözgetik egy-egy reklámvideó linkjét. A kategóriából szerkesztőségünk favoritja Terry „Terrible” Tate, a Reebok reklámarca. A rövidfilm szerint Terry amerikai futballista, linebacker pozícióban játszik – az irodában. (Ezt a posztot tartják talán a legbrutálisabbnak az amúgy is kemény sportban.) Nem csinált új kávét, ha megitta az összeset? Cseveg munkaidőben? Nem adta le időben a jelentéseket? Jobbról 130 kilogramm izom közeledik, vigyázat... brutális, de stílusos komolytalanság – jó szórakozást!



Szájbergyerek

Egyetlen magyar versenyzőként a Kistehén Tánczenekar Szájbergyerek című számának videoklipjét válogattuk be. Ha emlékeznek olvasóink, ezt a dalt még csak nem is egy videomegosztó oldalra tette fel a zenekar, hanem e-mailben küldték szét a méret miatt szándékosan pocsék minőségben elkészített klipet. Minimalista megközelítés, könnyed dallam, mi kell még? Sszínpadon a Kistehén Tánczenekar!


 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.