Hirdetés

Az Oculus ügyvezetője is elvesztette a Twitter-fiókját



|

Ezúttal Brendan Iribe, az Oculus ügyvezetője volt a hackerek célpontja.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben sok nagy tech cég vezetője esett hackerek áldozatául (például Sundar Pichai, Mark Zuckerberg vagy Dick Costolo), akik megszerezték több közösségi fiókhoz is a hozzáférést. Ezúttal az Oculus első embere, Brendan Iribe volt a célpont. 

Hirdetés

A támadó(k) megszerezték a hozzáférést Iribe Twitter-fiókjához, azonban ezúttal kevésbé barátságos cyberbűnözők léptek akcióba, mint az elmúlt hetekben. 

A támadók röviddel a hozzáférés megszerzése után bejelentettek egy új ügyvezetőt az Oculus számára, utána pedig arra is felhívták a figyelmet, hogy ők bizony nem a biztonságot tesztelik, csak szórakoznak egy kicsit. 

Úgy tudni, hogy a Twitter-fiók jelszavát a múlt havi MySpace-szivárgás alkalmával szerezték meg. Kiderült, hogy az Oculus ügyvezetőjének az e-mail-fiókját is fel tudták volna törni, ezt mindössze a kétlépcsős hitelesítés akadályozta meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.