Hirdetés

Az űrből szórja a netet Afrikának a Facebook



|

Egy meglévő műholdat használnak fel erre a célra.

Hirdetés

A Facebook eredetileg a saját műholdjaival akarta a világot összekapcsolni, de most úgy néz ki, hogy más utat választott, és már meglévő műholdakat is igénybe vesz. 

Hirdetés

A közösségi oldal az Eutelsat segítségével, 2016 végétől kezdi szórni az ingyenes internetet Afrikában. 

Az elérést közvetlenül kapják majd meg a felhasználók, ami azt jelenti, hogy Afrika legtávolabbi részei is online állapotba kerülnek. 

A nehezen elérhető területeket a Facebook egyébként saját drónokkal is le akarja fedni, de ennek a projektnek a tesztjei csak nemrég kezdődtek meg. 

Az ingyen műholdas netet az Internet.org adja majd. A feladat nem könnyű, ugyanis az internet globális terjedése lassulóban van, épp a nehezen elérhető területek miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.