Hirdetés

Befejeződhet a Google+ erőszakos erőltetése?



|

A szolgáltatás feje elhagyta a céget, a fejlesztők java más projektekhez kerülhet.

Hirdetés

Magyar idő szerint csütörtök este a Google+ közösségi szolgáltatás feje váratlanul bejelentette a keresőcégtől való távozását. Sajnos Vic Gundotra nem részletezte ennek okát, továbbá a vállalat sem kívánt érdemi kommentárt fűzni a változáshoz. Elsőre szimpla fejcserének tűnt a helyzet, ám a TechCrunch értesülései szerint ennél mélyebb a nyúl ürege.
 

Hirdetés


A portál informátorainak elmondása alapján a Google belátta, hogy a piaci befolyása ellenére a közösségi szolgáltatása egyszerűen nem volt képes felkelteni a felhasználók érdeklődését, így lényegében leépíti a Google+ portált. Ennek velejárója, hogy az új termékei esetében már nem lesz kötelező ennek különféle komponenseit használni, például a Youtube esetében néhány hónapja hatalmas felháborodást keltett a komment- és bejelentkezési rendszerének integrálása.


A források szerint a Hangouts fejlesztői stábja beleolvad az Android csapatba, röviddel később pedig a fotókkal foglalkozó részleg munkatársai is követhetik a kollégáikat. Maga a Google+ garantáltan nem fog mostanában megszűnni, azonban a gárdájának java a mobilos láthatóságán és használhatóságán fog dolgozni, nem pedig magán az alap szolgáltatáson.


A Google tegnap látszólag tagadta a TechCrunch értesüléseit, a vállalat szerint Vic Gundotra távozása nem befolyásolja a Google+ meglévő üzleti stratégiáját.


(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.