Hirdetés

Bejárható egész Dánia a Minecraftben



|

A környezetvédelmi minisztérium méretarányosan beimportálta az országot a játékba.

Hirdetés

A hét talán egyik legbizarrabb informatikával kapcsolatos hírével rukkolt elő a Danish Broadcasting Corporation, ugyanis a beszámolójuk alapján a helyi környezetvédelmi minisztérium munkatársai 1:1 méretarányban beimportálták az egész országot a MineCraft nevű építkezős játékba.

Hirdetés


A minisztérium munkatársai sejthetően nem kézzel építették fel a pályát, hanem az elérhető publikus térképészeti és egyéb vonatkozó adatokat konvertálták át a nagy sikerű indie játék pályaformátumába. Az egész Dániát tartalmazó végleges pálya olyan 4000 milliárd építőkockából áll, a fájlmérete pedig körülbelül 1 terabájt.


A minisztérium szerint a pályát akár oktatási célra is fel lehet használni, praktikus okokból pedig hamarosan kisebb szeletekre szétdarabolva is letölthető lesz. A dinamit használatát kikapcsolták a pályán a tervezők, cserébe viszont lakcímekre is lehet keresni benne.


(Forrás: Polygon)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.