Hirdetés

Bezár az iWIW



|

A tulajdonos Magyar Telekom az idén már nem tudta nyereségesen működtetni a közösségi oldalt.

Hirdetés

Az Origo ma reggel számolt be róla, hogy június 30-án, tizenkét év működés után végleg bezár az iWIW. A magyar közösségi oldal nem bírta a versenyt a jóval dinamikusabban növekvő Facebookkal, ahol ráadásul nem csak magyar, hanem külföldi ismerőseikkel is tarthatják a kapcsolatot a felhasználók.

A portál tavaly még nyereséges volt, de az idén már nem tudták rentábilisan üzemeltetni, ezért döntött úgy a tulajdonos Magyar Telekom, hogy szanálja.

Hirdetés

Az iWIW 2002-ben, egy évvel el a Facebook előtt indult WIW néven, Várady Zsolt ötlete nyomán. A Magyar Telekom 2006-ban vásárolta meg az oldalt, egymilliárd forintért. A csúcson 4,7 millió regisztráltja és napi 1,5 millió látogatója volt a portálnak. Ez a szám az elmúlt években drámaian visszaesett, ma már csak napi hetvenezren használják a szolgáltatást.

A bezárás ellenére a felhasználóknak nem kell amiatt aggódniuk, hogy elvesznek évek óta gyűjtögetett emlékeik. A profiljukban június 30-ig elérhető lesz egy gomb, amelynek segítségével egyszerűen elmenthetik az adatlapjukat, az üzeneteiket, a kontaktlistájukat és a feltöltött képeiket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.