Hirdetés

Börtönnel bünteti a torrentezést India



|

3 év börtönt adna az indiai kormány annak, akit online kalózkodáson érnek.

Hirdetés

Keményen lép fel az online kalózkodás ellen az indiai kormány. Több helyi internetszolgáltató is arra figyelmezteti a felhasználóit, hogy bizonyos weboldalakról a jogvédett tartalmak letöltése nagyon komoly következményekkel jár

Hirdetés

A kormány döntése értelmében ez három év börtönbüntetést és akár 300 000 indiai rúpia pénzbírságot is jelenthet. 

Az indiai média először tévesen azt közölte, hogy már a torrentoldalak meglátogatása is büntetést von maga után, azonban valójában a megtekintést, a letöltést, feltöltést és sokszorosítást büntetik. A torrentoldalak meglátogatását nem. 

Természetesen érdekes kérdés, hogyan tudják majd kivitelezni a büntetés-végrehajtást. Jelenleg a jogtulajdonosok jelenthetik a szolgáltatóknak az illegálisan működő weboldalakat. Indiában egyre nagyobb problémát jelent a filmipar számára a filmek kalózszerű letöltése. 

Egyelőre nem tudni, hogy mely oldalakat tettek tiltólistára, de az Extratorrent és a BigFile.to biztosan rajta van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.