Hirdetés

Búcsúzik a fizetős Microsoft TechNet



|

Augusztus végéig lehet új szerződést kötni, vagy hosszabbítani a meglévőt.

Hirdetés

Hétfőn óriási meglepetésre a Microsoft bejelentette, hogy augusztus 31-től kezdve nyugdíjba vonul az 1998-ban indított TechNet előfizetése. A globálisan informatikusok milliói által használt megoldás lényege, hogy évi pár száz dollárért cserébe az ügyfelek tesztelési célból az összes redmondiak által készített szoftvert letölthetik, azokat a licencszerződés által megadott célra használhatják.


A szolgáltatás bezárásának egyik fő oka, hogy az előfizetők egy része a rendkívül elnéző rendszerrel visszaélve a rendelkezésükre bocsájtott eszközöket és termékkulcsokat nem a licencszerződés által engedélyezett módon használták, néhányan még üzleti hálózatot is építettek a TechNeten át beszerzett, a bolti verziókkal azonos módon működő szoftverekből. A Microsoft szerint a fenti időponttól után az új felhasználók csak jóval borsosabb árú MSDN-ről szerezhetnek be időbeli megkötés nélkül tesztelhető operációs rendszereket és alkalmazásokat.


A vállalat tájékoztatása alapján a jelenlegi előfizetőkkel kötött megállapodásokat természetesen tiszteletben tartják, továbbá augusztus 31-ig új vásárlása mellett a meglévő előfizetést is meg lehet hosszabbítani 12 hónappal, így a szolgáltatás technikailag csak jövő ősszel fog leállni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.