Hirdetés

Elárasztották a GIF-ek a Twittert



|

A Facebook még ellenáll, de a Twitter beadta a derekát a mozgóképeknek.

Hirdetés

A Twitter szerdával kezdődően úgy döntött, hogy lehetővé teszi a GIF képek megosztását. Ezzel az animált fotók hamarosan eláraszthatják a mikroblogot is, ráadásul az asztali mellett az iOS-es és az androidos platform egyaránt támogatott. 

Hirdetés

A bejelentést egy olyan GIF képpel egészítették ki, amelyben egy férfi egy fehér kutyussal játszik az ölében. Érdekesség, hogy a Twitter egyáltalán nem siette el a GIF-ek támogatását. Számos másik közösségi oldal és bloggerszolgáltatás már korábban is lehetővé tette ezeknek a használatát, elég csak a Pinterestre vagy a Tumblrre gondolni. 

A Twitter és a Facebook sokáig ellenállt a régi-új trendnek, és Mark Zuckerberg közösségi oldala továbbra is kitart a GIF-ellenessége mellett. Szerintük a GIF-ek elrondítanák a felhasználók idővonalait. A mikroblogon ezzel szemben nem játszódnak le automatikusan a GIF képek: a megtekintésükhöz előbb mindig rájuk vagy a konkrét tweetre kell kattintani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.