Hirdetés

Élesedett a Twitter kétlépcsős hitelesítése



|

Hamarosan valószínűleg hazánkban is használható lesz a régóta várt biztonsági funkció.

Hirdetés

A Microsoft után újabb komoly piaci szereplő lépett be a kétlépcsős hitelesítést támogató vállalatok sorába, a Twitter tegnap aktiválta globálisan a lehetőséget. Sajnos hazánkból egyelőre nem használható a megoldás, ám a telefonszám hozzáadása beállítópanel már megjelenik, továbbá mindhárom nagy mobilszolgáltató fel van sorolva a legördülő listájában, amelyet szeretnénk pozitív jelként értelmezni.


A kétlépcsős hitelesítés bekapcsolásához először hozzá kell rendelni a felhasználói fiókhoz egy megbízható telefonszámot, majd az általános beállításokat tartalmazó menüben csupán ki kell pipálni a kétfaktoros belépés jelölődobozát. Ezek után a Twitter minden egyes bejelentkezéskor küld egy SMS-t, a kapott kódot értelemszerűen be kell írni a webes felületen megjelenő mezőbe.


A kétlépcsős hitelesítés rendkívül komoly biztonsági funkció, a bekapcsolása után a támadók még a felhasználó hagyományos bejelentkezési adatainak ismeretében sem képesek a véletlenszerűen generált kód nélkül belépni a felhasználói fiókba – hacsak nincs náluk a mobilunk, de ez rendkívül valószínűtlen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.