Hirdetés

Elfészbukosodik a Twitter



|

A cél, hogy tovább csipegessenek az oldalon a felhasználók. Egyúttal azonban elzárkózik a fejlesztő partnerektől a Twitter, ami hosszú távon akár a csiripelés végét is jelentheti.

Hirdetés

Kedden jelentős átalakításon esett át a Twitter. Eddig az SMS terjedelmű szösszeneteken túl minden információt külső oldalról linkeltek a rajongók, de most a Twitter maga teszi lehetővé képek, videók beágyzását.

 

A grafikai átalakítás nem érintette túlzottan az oldal hangulatát, továbbra is amolyan „twitteres" maradt. Ezután is bal oldalt sorakoznak a bejegyzések, megjelent viszont a jobb oldalon egy oldalsáv egy rakás új lehetőséggel, itt beágyazott képek, videók és térképek jelenhetnek meg a twittekhez csatolt információk alapján.

 

Twitter
Twitter

 

A legtöbben örülnek az újdonságoknak, de azért van, aki a dolog hátulütőjét is látja. Rob Enderle, az Enderle Group elemzője szerint az átalakítás az eddigieknél robusztusabb, versenyképesebb szolgáltatásokat kínáló oldalt eredményezett, de a Twittert eddig épp egyszerűsége miatt szerették. A lépés kockázatos és kimenetele egyelőre kétséges.

 

Ha a lépés bejön és a felhasználók megszeretik az új lehetőségeket, az hatással lehet az eddig a Twitter köré épülő segédszolgáltatókra, mint például a TweetDeck és a HootSuite. A felhasználók tehát több időt töltenek majd a Twitteren, ami jobban kiszolgálja őket, így a kiegészítő szolgáltatásokat nyújtó oldalakra már nem lesz igazán szükségük.

 

A Twitter inkább információs, mint szociális szolgáltatás, az új lehetőségek mégis mind a Facebook-ot idézik, mely talán a legkomplettebb közösségi oldal jelenleg. Persze kevéssé valószínű, hogy aki megszerette a Facebook-ot, az átnyergelne az új lehetőségek miatt, emellett nagyban különbözik a két oldal politikája a partnereket illetően is. A Twitter most inkább visszaszorítja a kiegészítő szolgáltatásokkal mellé csapódó fejlesztőket, míg a Facebook inkább üzleti lehetőséget kínál számukra. Mint tudjuk, a világot az érdekek mozgatják, így a Twitter zárt hozzáállása miatt akár még magára is maradhat a nagy igyekezetben, hogy a hirdetők kedvében járva hosszabb ideig saját oldalán tartsa felhasználóit.

 

Természetesen elsőként az amerikai felhasználók részesülhetnek az újdonságokból, a néhány hetes átállás során csak ezután terjed tovább a megújult felület a világ további Twitter rajongói felé.

 

A hírt a Computer World-től vettük át.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.