Hirdetés

Ellenőrzött profilokkal újított a Facebook



|

Elsősorban közszereplők megszemélyesítése miatt élesedett a funkcionalitás.

Hirdetés

Népszerű közösségi oldalakon ismert személyek valódi fiókjait megtalálni tipikusan nem nehéz feladat, ám számos esetben mókás kedvű felhasználók mások nevében kamu adatlapokat hoznak létre, hogy látszólag a nevükben felettébb humorosnak tartott állapotfrissítésekkel próbálják szórakoztatni vagy félrevezetni az eltévedt érdeklődőket.


A probléma kezelése céljából a Twitter után tegnap végre a Facebook is bevezette az ellenőrzött profilok intézményét, amely segítségével egyértelművé válhat a közszereplők profiljainak valódisága, az ellenőrzött adatlapokat egy pipát ábrázoló ikon emeli ki a többi közül.


A rendszerbe manuálisan egyelőre nem lehet jelentkezni, a Facebook maga intézi a hitelesítést, a már ellenőrzött fiókokra pedig rendszeresen ránéznek a cég munkatársai. Amennyiben valaki találna magáról egy hamis profilt, az a portál számára pár kattintással továbbra is jelentheti a rendellenességet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.