Hirdetés

Emojihasználatért állítja elő a rendőrség a tiniket



|

Elég néhány rosszul megválasztott emotikon, és a gyerekek komoly bajba kerülhetnek.

Hirdetés

Az emojik napjainkra az internetes nyelv egyik meghatározó és alapvető kifejezőeszközévé váltak. Azonban mindezzel problémák is születnek. 

Hirdetés

A rendőrség például egyre jobban figyel az emojikra, főként a fegyverekre és a bombákra - ezeket pedig valós fenyegetésként kezelik Amerikában és máshol is, a felhasználókat adott esetben elő is állítják. 

Egyre több ügy kerül elő a témában - most egy 12 éves lányt vádoltak meg azzal, hogy megfenyegette az iskoláját. A lány az Instagramon tett közzé egy üzenetet, amiben bombát, kést és fegyvert ábrázoló emojik voltak, a szöveges kiegészítés pedig az volt, hogy "találkozunk a könyvtárban". 

A helyi iskolák szerint a fenyegetés nem volt valódi, azonban a bíróság határozata még ismeretlen. 

Tavaly New Yorkban egy fiatal fiút terrorfenyegetéssel vádoltak, miután három fegyvert ábrázoló emojit tett a Facebookon egy rendőr emoji mellé. 

A jelenség jól mutatja, hogy a hatóságok próbálnak rájönni, hogyan kell kezelni az emojikat a modern világban: a szöveg- és eseménykörnyezettől függően mást és mást jelenthetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.