Hirdetés

Erre találták ki eredetileg a YouTube-ot



|

A YouTube társalapítója elárulta, hogy eredetileg egy társkereső szolgáltatást indítottak.

Hirdetés

Manapság a YouTube a játékközvetítésekről, a felkapott, trendi videókról és a meggazdagodott netes celebekről szól. Azonban az oldal egészen más célból indult el anno. 

Hirdetés

Ezt maga a platform társalapítója, Steve Chen árulta el. A YouTube eredetileg egy társkereső szolgáltatás volt, azonban komoly változtatásokat eszközöltek rajta, így sosem derült ki, hogy videós Tinderként be tudott volna futni vagy sem. 

Chen szerint mindig is tudták, hogy a videókkal lehet valamit kezdeni, de azt nem, hogy melyik a jó gyakorlati megközelítés. A randizás tűnt megfelelő ötletnek, így bele is vágtak: a YouTube-ra az egyedülálló embereknek kellett volna bemutatkozóvideót feltölteni. Az oldalnak még a domain-nevét és február 14-én regisztrálták. 

A három alapító öt nap után azzal szembesült, hogy egyetlen videó sincs az oldalon. Ezután elfelejtették a randizást, és inkább csak azt akarták, hogy valamit feltöltsön valaki. 

Jó döntésnek bizonyult: 2006-ban 1,6 milliárd dollárért vette meg a YouTube-ot a Google, mostanra pedig egymilliárd havi látogatót számlál az oldal. Egy ideje reklámmentes YouTube Red előfizetés is van hozzá. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.