Hirdetés

Észhez tértek a franciák



|

Már nem akarják minden felhasználó netkapcsolatát letiltani néhány letöltés miatt.

Hirdetés

A francia kormány úgy döntött, mégsem kapcsol le mindenkit az internetről, aki illegálisan töltött le jogvédett tartalmakat. A három csapás törvény elsőként írásban figyelmeztetett a jogsértésről, végül pedig az internetelérést is letiltotta. Természetesen az MPAA és a RIAA mindennél jobban örültek ennek a törvénynek. 

A franciák most valamilyen okból megvilágosodtak, és rájöttek, nincs értelme az egész lakosságot ilyen módon terrorizálni. A hatóságok ezentúl inkább azokkal foglalkoznak, akik pénzt akarnak szerezni a jogsértésből, tehát üzletszerűen kalózkodnak.

Bár a netkapcsolatot már nem veszik el a felhasználóiktól a franciák, büntetéseket azért kiszabnak a lakosságra. A törvény alkalmazására egyébként egy nem olyan régi példa az, amikor valaki 15 napra elvesztette az internetelérését, és 600 euróra is megbüntették. Némi ellentmondást tartogat magában persze az a tény, hogy a francia bíróság 2009-ben emberi alapjoggá nyilvánította a netelérést, ezt pedig most is hangoztatták. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.