Hirdetés

Ezek az országok cenzúrázzák a Facebookot



|

A legtöbb tartalmat India, Törökország és Pakisztán tiltatta le a közösségi oldalról.

Hirdetés

Facebook pénteken adta ki második, a nemzetközi kormányok viselt dolgait vizsgáló átláthatósági jelentését. A tavaly július és december közötti időszakot vizsgáló dolgozatból nem csak az derül ki, hogy melyik kormány hány felhasználókkal kapcsolatos adatigényléssel fordult a közösségi háló üzemeltetőihez, hanem az is, hogy melyek azok az országok, amelyek a „helyi jogszabályok megsértése miatt” előszeretettel korlátozzák a szolgáltatás elérését vagy vetetnek le különféle tartalmakat az oldalról.

Hirdetés

A legserényebb cenzorok toplistáját 4765 letiltott bejegyzéssel India vezeti; a Facebook szerint az ottani kormány elsősorban a „a vallást és az államot ért kritikákra” allergiás. Tovább bonyolítja a helyzetet , hogy India a maga 100 millió aktív felhasználójával igen komoly piacot jelent Zuckerbergék számára.

A toplista második helyét tavaly Törökország csípte el. A méltán népszerű Recep Tayyip Erdoğan vezette kormány nem kevesebb, mint 2014 tartalmat tiltott le a Facebookról – jóval többet, mint a harmadik helyezett Pakisztán, a maga 162 ilyen kérelmével, vagy Franciaország és Németország,a melyek kormányai 80-80 tartalmat tiltattak le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.